Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 2. 10. 2023.

| Politika

"Dosta je igre živaca" - Niške Dveri traže ostavku Sotirovski

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
dveri
Hoće prevremene lokalne izbore; foto: Dveri Niš

Gradska organizacija Dveri Niš traži od gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski da podnese ostavku uz poruku da prekine “igru živaca” i omogući Nišlijama da odaberu svog gradonačelnika na prevremenim lokalnim izborima.

Za nekadašnju novinarku, a sadašnju gradonačelnicu Draganu Sotirovski niške Dveri kažu da je postavljena od strane Srpske napredne stranke, na nelegitimnim izborima održanim u pauzi pandemije korona virusa, koje je opozicija bojkotovala, i da je vreme da podnese ostavku.

Zahtevamo da prekine “igru živaca“ koju vodi sa građanima Niša i da podnese ostavku kako bi se u Nišu kao najdevastiranijem Gradu osiromašenog Juga Srbije održali prevremeni lokalni izbori. Kršenje javnog interesa koji Srpska napredna stranka sprovodi već 11 godina u Nišu, gradonačelnica Sotirovski dovela je do kulminacije i do apsurda - kažu Dveri.

Niš za to vreme izgubio identitet, građani su postali jedni od najsiromašnijih i najzaduženijih u zemlji koja ionako ima najsiromašnije stanovništvo u Evropi, smatraju niške Dveri, a za to su “zaslužne” odluke vlasti.

U Nišu deluje organizovana i institucionalizovana pljačka, nezakonitost odluka niške izvršne i skupštinske vlasti i kolaps upravljanja u svim sferama života Grada. Primera za to je i previše, poput “socijalnog“ stana za zeta Sotirovskih, poklanjanja imovine Grada “Delti“, poklanjanja javne površine braći Karić, izgubljeni sudski spor Direkcije za izgradnju Grada… - navode Dveri.

Uz ostavku, narodna poslanica i potpredsednica Pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković nedavno je tražila od svih funkcionera sa juga da podnesu i izveštaje - o stanju budžeta, očekivanim i dospelim dugovanjima, o stanju njihove imovine i imovine njihovih porodica.

Kao razloge za ostavku Dragane Sotirovski dodaju i neispunjena obećanja poput spalionice otpada i fabrike za prečišćavanje vode, a zbog čega još Milenković Kerković i njene stranačke kolege smatraju da Sotirovski treba da ode, pročitajte u saopštenju na kraju teksta.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Dveri Niš - saopštenje (preuzmi) - 14.47 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Miladinovic

    13:04 // 4. 10. 2023.

    Pa ne samo ostavka,nego i krivični postupak da se pokrene.

  • Danko

    23:23 // 3. 10. 2023.

    Zaslužuje smenu. Pored toliko navedenih nezakonitih postupaka, stoji iza nezakonitih odluka Skupštine Niša(nepostojanje kvoruma, etc...), prekrajanja ulica, koje su, urbanistički, zakonito projektovane(Ul. Jeremije Živanovića). Navedena ulica je pregradjena novogradnjom i, nepotrebno, od jedne, stvorene su dve ulice (Djokino sokače i Jeremije Živanovića). Sokačići u ovolikom gradu...???!!!

  • Srba

    15:50 // 3. 10. 2023.

    Ova iz Zveri se ozbiljno zagrejala da bude naredna gradonačelnica, očigledno….. nema nama spasa. Sve se vrti u krug.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: