Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 5. 7. 2022.

| Politika

Dragan Kulić i zvanično izabran za novog predsednika Opštine Medveđa

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Opština Medveđa
Koordinator SNS-a i predsednik Privremenog organa i zvanićno na čelu Opštine Medveđa; foto: M. M.

Odbornici Skupštine u Medveđi na konstitutivnoj skupštinskoj sednici održanoj 4. jula za novog predsednika Opštine izglasali su dosadašnjeg predsednika Privremenog organa i koordinatora Opštinskog odbora SNS-a Dragana Kulića.

Ishod skupštinskog zasedanja znao se već unapred, a kada je Kulić postavljen na mesto čoveka koji je rukovodio Privremenim organom koji je postavila Vlada, bilo je jasno da će nakon dva mandata Nebojše Arsića, Medveđa dobiti novog predsednika Opštine.

Srpska napredna stranka na lokalnim izborima održanim 3. aprila kada i predsednički i parlamentarni osvojila 13 od 25 odborničkih mandata, što je bilo dovoljno da sami formiraju vlast.

Nakon glasanja Kulić se obratio za skupštinskom govornicom i obećao da će na tom mestu predsednika biti sve dok sa svojim timom uspeva da sporovodi ideje, ali je najavio i kazne za one koji ne budu radili u interesu građana. Privremeni organ, Medveđa Kulić najavio kazne za sve one koji ne budu radili u interesu građana; foto: Opština Medveđa

Zahvaljujem se na podršci koju ste nam dali i na prilici da upravljamo ovom Opštinom u narednom periodu. Građanima mogu da obećam da ću na ovoj funkciji biti onoliko dugo koliko budem mogao da sprovodim svoje ideje zajedno sa svojim timom. Ukoliko to ne bude išlo onako kako sam zamislio, ja ću se vrlo brzo povući sa ovog mesta. Saradnicima poručujem da kreće ozbiljan rad i tražim potpunu odgovornost. Kao što se neću libiti da svakog nagradim, neću se libiti da bilo koga i kaznim ukoliko ne radi u interesu građanja - rekao je Kulić.

Kuliću će u rukovođenju Opštinom pomogati Rade Petrović, koji će biti njegov zamenik, dok je za zamenicu predsednika Skupštine imenovana Gorana Bajović.

Podsetimo, Nebojša Arsić krajem prošle godine podneo je ostavku na tu funkciju, kako je obrazložio, da bi lokalni izbori bili održani kad i predsednički i parlamentarni i na taj način se smanjili troškovi novih lokalnih izbora koji su trebalo da budu održani 2023. godine.

U danu kada su održani lokalni izbori u Medveđi oni su održani i u Doljevcu, a ta opština novog-starog predsednika dobila je još sredinom maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    11:59 // 6. 7. 2022.

    Sa' će ripnu plate iznad proséka ...plata u Srbiji !
    Mi , iz Niš , smo ispod Proséka ... ne znam da li u Medvedju i okolini imaju Prosék ?
    Čisto sumnjam !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: