Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 14. 9. 2023.

| Politika

Dragan Milić: Ozbiljno razmišljam o učešću na niškim izborima, ulazak u to blato je jedino rešenje

Autor:Tamara Radovanović, Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti

Direktor niške Kardiohirurgije Dragan Milić kaže za "Južne vesti" da je spreman da “uđe u političko blato” Niša i da učestvuje na lokalnim izborima sledeće godine, sa grupom lekara. Ističe da se aktuelna vlast jedino pred izbore seti Niša, da nema kapitalnih investicija i da o sudbini Nišlija odlučuju Beograđani. Nabraja i brojne probleme niškog zdravstva i sve to navodi kao razloge ulaska u politiku.

Direktor niške Kardiohirurgije Dragan Milić kaže za Južne vesti da je spreman da “uđe u političko blato” Niša i da učestvuje na lokalnim izborima sledeće godine, sa grupom lekara. Ističe da se aktuelna vlast jedino pred izbore seti Niša, da nema kapitalnih investicija i da o sudbini Nišlija odlučuju Beograđani. Nabraja i brojne probleme niškog zdravstva i sve to navodi kao razloge ulaska u politiku.

Na pitanje o tome da li će se uključiti u politički život i učestvovati na narednim lokalnim izborima u Nišu, Milić kaže da o tome jako ozbiljno razmišlja.

To je jedna grupa ljudi, prevashodno lekara i prevashodno naša Klinika, jer za ovo što se dešava mi ne vidimo drugo rešenje nego da uđemo u to blato - kaže Milić.

“Šta se desilo sa našim Nišem?” - retoričko je pitanje koje on postavlja.

Dolaze politkom sekretari iz Beograda i odlučuju ko će da ima tendere, ko će da bude direktor ovog ili onog preduzeća. Da li Niš ima ili nema dostojanstvo - pita Milić.

“Zvezda vodilja” u politici bila bi mu, dodaje, interes građana Niša. Aktuelnoj vlasti zamera to što je Niš skrajnut, što nema kapitalnih investicija i ističe da se vlast Niša seti jedino kada dođe vreme izbora.

Niš zaslužuje više. Ljudi ne shvataju da se Srbija brani u Nišu. Ako Niš nema budućnost, ni Srbija nema budućnost - navodi Milić.

Smatra da je loše i što za 12 godina nema nijednog ministra iz Niša, koji bi se u Beogradu založio za interese tog grada, kao i da “nije normalno” što su Niš i Novi Sad pre 30 godina imali isti broj stanovnika i isti dohodak, dok su sada razlike ogromne.

U ovom trenutku, u Nišu živi 250.000 ljudi, u Novom Sadu 370.000. Niš ima budžet 13,5 milijardi dinara, Novi Sad 45 milijardi dinara. Da li je to normalno? Ja mislim da nije - kaže Milić.

Brojne zamerke ima i na niško zdravstvo, pre svega na to što u Upravnom odboru Univerzitetskog kliničkog centra nema Nišlija, na to što se sednice tog Odbora održavaju preko Viber-a, kao i na to što Niš nema nijedan institut.

Kako je i ranije izjavljivao, veruje da je kovid bolnica, kao i u Beogradu i Novom Sadu, trebalo da bude izgrađena u Nišu umesto u Kruševcu.

Lično mislim da nakon te odluke, da ima morala, svi u Nišu trebalo je da podnesu ostavke i da kažu: “Znate šta, vi u nas nemate poverenja. Mi imamo u vas, ali vi nemate u nas”. Nije se smelo dozvoliti da to prođe prećutno. Šta će biti sledeće - kaže Milić.

Tvrdi da su sa niške Kardiohirurgije u poslednjih godinu dana zvaničnicima poslali 50 dopisa, među kojima je i onaj u kome su tražili odobrenje da bez naknade operišu i vikendima kako bi smanjili liste čekanja, ali da odgovore nisu dobijali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zadula ko cesma

    22:36 // 17. 9. 2023.

    Gago zulja te sto ce da tI pomrsi prof. konce.Pa ako ovi tvoji nemaju obraz on ima.
    Svi neposteni,prevaranti i secikese se uznemirile.Prostata otekla

  • Гага

    19:28 // 17. 9. 2023.

    ....а ,од политике,"бегајте","...није то за сваког....мора човек да има предиспозиције:"ђон-образ",лицемерје и двоструку личност;препознајете ли се?!

    • Rtanj

      22:45 // 17. 9. 2023.

      Da li je moguce da vam je svima od stra posto ste velika vecina u godinama otekla,zadula ptostata.Prostatitis,pite Rtanjski vise.

  • Гага

    19:23 // 17. 9. 2023.

    Професоре Милићу,будите то што сте и досад били...врхунски предавач,директор престижне клинике и предс.Друштва српско-амер. пријатељства;мало ли је!?.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.