Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:05, 28. 12. 2022.

| Politika

“Dubočica u srcu”: Nastavljamo borbu za očuvanje zelenih površina, ne treba nam skupocena fontana

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
FB Rangelov
Poručuju i da je neophodno sanirati zastarele stambene zgrade i poboljšati higijenu foto: FB Aleksandar Rangelov

Nakon pobede nad SNS-om u leskovačkoj Mesnoj zajednici ”Milentije Popović", iz Grupe građana ”Dubočica u srcu” poručuju da će, nakon preuzimanja vlasti u tom naselju, najpre pokušati da spreče gradnju novih zgrada na mestu zelenih površina, ali i da će novac namenjen za gradnju fontane, 32.000 evra, pokušati da preusmere na uređenje zastarelih stambenih zgrada.

Izbori za savete mesnih zajednica održani su na čak 139 izbornih mesta, a lista ”Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve” protivkandidate imala je u svega njih četiri, a poraz je doživela samo u Mesnoj zajednici ”Milentije Popović”, gde je ubedljivu pobedu odnela lista koju je predvodi doktor Aleksandar Rangelov.

Dva dana nakon što su izbori završeni, Rangelov za Južne vesti kaže da će prvenstveni cilj, nakon preuzimanja vlasti u toj mesnoj zajednici, biti da se konačno spreči namera privatnog investora da na mestu parka za decu gradi još dve stambene zgrade.

Tako smo se okupili i sve je krenulo kada smo otpočeli borbu protv gradnje zgrada u na zelenoj površini. Ta parcela je sada u rukama privatnog investotora, mi smo pre više od tri godine dobili bitku, ali ne i rat. Tada smo uspeli da ih sprečimo, a sada je vreme da tu parcelu povratimo i da ona ostane zelena površina. Na ruku nam ide i to što je inspekcija donela rešenja da je gradnja nelegalna - kaže Rangelov.

Osim toga, Rangelov ističe i da će pokušati da 32.000 evra, koliko je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio za gradnju fontane u tom naselju, ulože u uređenje zastarelih zgrada.

Da taj novac iskoristimo na način na koji to građani žele, a ne na ono što se sviđa gradonačelniku. Za taj novac možemo da zamenimo krovove zgrade koji prokišnjavaju, da sprečimo da naši podrumi posle kiša budi puni vode, ali i da konačno uradimo zamenu vodovodnih, kanalizacionih i cevi za grejanje koje su već dotrajale. Takođe, ono za šta ćemo se boriti jeste i higijena u naselju Dubočica koja sada nije na nivou koja bi trebalo da bude. Eto, to je neki plan od tri stvari koje će imati prednost u odnosu na ostalo - kaže Rangelov.

Njemu je pobedu juče čestitao i gradonačelnik Leskovca, njegov školski drug, koji je nije propustio priliku da prokomentariše početak političke karijere Rangelova, koji nije želeo da odgovori na Cvetanovićeve prozivke.

Podsećamo, lista ”Dubočica u srcu” je na izborima održanim u nedelju u mesnoj zajednici ”Milentije Popović” osvojila 717 glasova, dok je SNS-u pripalo 433.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    08:50 // 28. 12. 2022.

    Bravo Leskovcani,ipak se nazire tracak nade...ako krene ovako,oni ce se potruditi da nas potruju...jedna bitka ne znaci dobijeni rat...samo hrabro,teska je to bagra...podrska iz Nis-a...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: