Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 28. 8. 2021.

| Politika

Dveri: Kolaps u JKP Mediana je nemoguće izbeći sa ovakvim rukovodstvom

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Ispraznjeni kontejneri u Kraljevica Marka Nis; foto: JKP Mediana
Dveri kažu da je kolaps u JKP Mediana neizbežana sa aktuelnim rukovodstvom; Foto: JKP Mediana

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri Niš podržava, kako navode, napore radnika JKP Mediana u borbi da obezbede osnovne uslove za rad u ovom preduzeću, kao i da se spreči dalji kolaps ovog preduzeća na koji su oni, kažu, već upozoravali.

Dveri navode da JKP Mediana umesto da predstavlja primer održivog poslovanja domaćeg preduzeća posluje suprotno principima poslovanja u javnom interesu, a kao uzrok navode nesistematsko, nestručno , partokratsko i nadalje neodrživo upravljanjeovim preduzećem.

Smatramo da su SNS, odnosno rukovodstvo Grada Niša kao i JKP Mediana, nesposobni da ovo preduzeće izvedu iz kolapsa u kome se duže vreme nalazi, jer su tom kolapsu upravo oni „kumovali“. Rad JKP Mediana već duže karakterišu politikantski pristup u zapošljavanju, zastarela organizaciona struktura - navode u saopštenju.

Dodaju i da ovo preduzeće ima preveliki broj zaposlenih radnika na administrativnim i mali broj radnika na operativnim poslovima, niska lična primanja operativnih radnika, nezadovoljavajuću tehničku opremljenost, naročito u odnosu na broj ali i kvalitet opreme, posuda i vozila, preblematičan cenovnik usluga kao i loše rezultate poslovanja.

Kako navode iz pokreta Dveri Niš uskoro će izaći sa detaljnim prikazom problema kao i predlogom mera za oporavak i održivi rad JKP Mediana.

Podsetimo, nakon što su najavili štrajk upozorenja sa zahtevima da se uradi sistematizacija, potpiše kolektivni ugovor i reši problem voznog parka i spreči operativni kolaps firme, predstavnici 6 sindikata niškog JKP Mediana od štrajka su odustali. Iz ovih sindikata kažu da je štrajk "zamrznut" nakon sastanka sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, većnikom Miroslavom Đokićem i direktorom Mediane Ivanom Mihajlovićem koji su im obećali rešenje, a sindikalisti ističu da će ako dogovori ne budu ispoštovani štrajka, ipak, biti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mbb

    07:13 // 14. 9. 2021.

    6 sindikata??

  • V. Stoiljković

    08:50 // 30. 8. 2021.

    Kvalitetni kadrovi postoje, ali oni imaju dostojanstvo i sklanjaju se od političkog brloga.

  • David Štrbac

    20:00 // 28. 8. 2021.

    Bojim se da su u pravu ali ima i gore. JKP Naissus, priča još gora, samo kuku i lele kojim ... je povereno snabdevanje grada vodom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: