Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 22. 9. 2022.

| Politika

Dveri Niš: "Oko sokolovo" harač, gde ide novac od kazni?

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
oko
Gde odlazi novac od naplaćenih kazni, pitaju iz pokreta "Dveri"; foto: T. R.

Kada su poslednji put kontrolisane niške ulice na kojima su rađene popravke, kao i gde odlazi novac i u koje svrhe od naplaćenih kazni od prekršaja koje snima sistem "Oko sokolovo" pitanja su na koja niški ogranak Dveri traži odgovor nadležnih. Kako navode, te kazne su postale "harač" za građane Niša koji voze po jako lošim saobraćajnicama.

Pre dva i po meseca su vozila sistema Oko sokolovo počela da obilaze Niš i da preko video-nadzora registruju prekršaje. Iz ogranka Dveri ocenjuju da je taj sistem "harač" za vožnju najgorim ulicama Balkana.

Građani dobijaju i više prijava i kazni od ovog sistema za nadzor u toku jednog dana, a sa svim poskupljenjima i troškovima koja su ih u septembru dočekala, izdvajanje novca iz tankog kućnog budžeta za ovaj "harač" dovodi do očaja i besa mnoge Nišlije. Dok su građani na mukama, gradonačelnica i lokalna vlast su više nego zadovoljni. Budžet se puni kaznama. Uspeh lokalne vlasti meri se samo mukom građana - navode Dveri.

Ističu da su Nišlije i Nišlijke kako ne bi mogli da budu snimljeni od svevidećeg oka počeli da stavljaju i zaštitne maske za lice preko tablica automobila. Poručuju i da niške ulice nikada nisu bile u gorem stanju, kao i da samo taj grad ima Direkciju za izgradnju grada koja ne vrši kontrolu radova plaćenih parama građana.

Dveri Niš traže odgovore na dva pitanja. Kada je poslednji put vršena kontrola izvršenih radova popravke niških saobraćajnica i gde odlazi novac od naplaćenih kazni i u koje svrhe se koristi? - pitaju nadležne.

Podsetimo, Oko sokolovo u Nišu dnevno registruje oko 1.000 prekršaja, a rešenje za taksiste se još traži. Najčešći su prekršaji poput parkiranja na trotoarima i ometanja saobraćaja zaustavljanjem u kolovoznoj traci.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš Vučković

    08:57 // 25. 9. 2022.

    Tekst je bio dovoljno jasan, treba se prvo obezbediti adekvatni uslovi za ovakve vrste kontrole... Lako je radikalno doneti neku odluku da kazniš narod ali pre svega treba dobro analizirati uzrok i posledicu... Uslovi za kažnjavanje su idiotski, staneš na parking mesto upališ sva četri žmigavca on te snimi, ti se zadržao 3 min i otišao svojim putem ali nisi pustio poruku u narednih pet min Kazna..

  • Naissus

    22:08 // 23. 9. 2022.

    "Gde ide novac"? Pa gde bi isao nego u Beograd kao i od svega ostalog ... Koje tablice nose autobusi "Lasta" i "Strela" ? Zar time nije vec sve dovoljno jasno??

  • Dejan

    12:56 // 23. 9. 2022.

    Oko sokolovo treba da dođe kada se ispune svi uslovi za normalano odbijanje u saobraćaju, kada se izgrade višesprane garaže na više lokacija u gradu ,saobraćajnice propisne širine i slično. Oko sokilivo da snima lopove koji pokradoše ovu državu.

    • kimi

      15:53 // 24. 9. 2022.

      to nece spreciti one koji stanu na 4 migavca da kupe pljesku, cigare, popiju kafu... a oko ih sprecava. Nije bas popularno, ali ja podrzavam Oko sokol

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: