Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:12, 30. 12. 2016.

| Politika

Dveri: Vučić i dalje duguje izvinjenje Nišlijama

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vucic
Dveri očekuju izvinjenje; foto: A. K.

Brojimo poslednje dane u 2016. godini, a premijer Srbije Aleksandar Vučić se još nije izvinio Nišlijama što je vikao na njihovog gradonačelnika Darka Bulatovića jesenas, pa ga Pokret Dveri poziva da to učini sada i na taj način “koliko-toliko čistog obraza uđe u 2017. godinu”.

Svi se sećaju scene iz parka u centru Niša kada je premijer povisio ton zbog deficita od 50 miliona evra, a gradonačelnik Bulatović kasnije rekao da je Vučić bio u pravu što ga je grdio.

Ipak, mnoge Nišlije su vikanje na gradonačelnika videle kao vikanje na sve stanovnike najvećeg grada juga Srbije, a to misle i u Dverima, pa zato traže od Vučića izvinjenje.

Smatramo vrlo neprimerenim potez premijera koji je, naočigled stotine prolaznika, javno prozvao gradonačelnika Niša. Nezavisno od toga kakvo je naše mišljenje o gradonačelniku, on predstavlja grad Niš i Nišlije i premijerovo vikanje i prozivanje doživljavamo kao uvredu za sve nas, tim pre što je to učinio kao naš gost. Stoga najmanje što premijer može i treba da uradi jeste da se javno izvini svim građanima Niša - poručuju Dveri.

Oni podsećaju i na predizbornu kampanju ove godine, kada Vučić u punoj hali "Čair", tada kao lider SNS, nije dozvolio nijednom predstavniku stranke iz Niša da se obrati okupljenima.

Ovo tretiranje odraslih ljudi kao da su deca, jeste jedna od deset tehnika manipulacije koje je identifikovao Noam Čomski, a premijer ih je izgleda podigao na još viši nivo - pišu iz Pokreta Dveri.

Podsetimo, prvi je izvinjenje od Vučića zatražio Zoran Petrovič kao poverenik Narodne seljačke stranke u Nišu, ali ga je brzo demantovao osnivač ove stranke, koja je u koaliciji sa SNS, Marijan Ristićević rekavši da Petrović više nije njihov član, iako su novog poverenika u Nišu dobili tek nedavno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad 2008

    14:40 // 31. 12. 2016.

    A, zašto bi se izvinjavao? Etikecija u pitanju? Kada se nije izvinio Nišlijama, zbog prohujalog / proćerdanog/ vremena, vladavine prethodnog gradonačelnika, te njegovog makijavelističkog ispoljavanja despotizma, zašto onda zbog aktuelnog, koji je, iskreno rečeno, nasledio horor stanje u gradskoj vlasti.

  • Bane

    11:34 // 31. 12. 2016.

    Ни Ниш, као ни Булатовић нису заслужили да им Вучић буде премијер. Србија, још мање.

    • Pilot

      09:06 // 6. 1. 2017.

      Нису али није ни Бане Јовановић,ни остали бивши. Ниш треба да иде даље, требају му нови људи, нова енергија и истинска љубав према своме граду.

  • Bubili

    20:59 // 30. 12. 2016.

    Nema potrebe da nam se vodja izvinjava, mi nislije nismo glasali za ovu karikaturu od Gradonacelnika.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: