Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 6. 10. 2021.

| Politika

Dveri izlaze na izbore naredne godine, niški odbor traži raspisivanje i vanrednih izbora na lokalu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
dveri nis
Izlaze na izbore; foto: Dveri

Zbog toga što nije došlo do dogovora sa ostatkom opozicije i zbog toga što je, kako navode, probijen rok za usvajanje i primenu Sporazuma o unapređenju izbornih uslova, Srpski pokret Dveri doneo je odluku da samostalno učestvuje na predstojećim izborima na svim nivoima. Ako ne bude ni dogovora o zajedničkom predsedničkom kandidatu opozicije, njihov kandidat biće predsednik SP Dveri Boško Obradović.

Odluku da će Dveri izaći na izbore zakazane za 3. april naredne godine doneo je Glavni odbor stranke u nedelju na sednici u Užicu. Kako navode u saopštenju, više neće čekati na dogovor sa ostatkom opozicije o zajedničkom izlasku i o zajedničkom predsedničkom kandidatu.

Vremena više nema, jer je istekao rok od šest meseci za primenu dogovorenog na oba koloseka dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, i sa predstavnicima vlasti i sa predstavnicima Evropskog parlamenta. Iako smo i od vlasti i od predstavnika Evropskog parlamenta kao posrednika u rešavanju srpske parlamentarne krize dobili obećanja da će se sporazum sačiniti i njegova primena otpočeti bar šest meseci pre izbora, pokazalo se da ništa od ponuđenih sporazuma i vlasti u EP nije finalizirano - navode u saopštenju.

bosko obradovic Obradović će biti predsednički kandidat; foto: JVAlternativa izborima je, navode, novi bojkot ili masovni ulični protesti. Podsećaju da su ovakav stav zagovarali za sve vreme postojanja Saveza za Srbiju, a za koji još uvek ne znaju zbog čega se raspao. Kako nije bilo nijedne ozbiljne zajedničke akcije opozicije tokom čitave godine, navode, ni bojkot, a ni zakasneli pozivi na lažne proteste nisu više opcija.

Dilema na izbore ili na ulice više ne postoji, ostali su izbori, i to pod postojećim uslovima. Ukoliko u budućem periodu ne bude došlo do saradnje unutar opozicije, za koju smo i dalje otvoreni, na izbore ćemo ići sami, a uskoro će odluku o izlasku na izbore doneti i sve ostale opozicione stranke - navode u saopštenju.

Osim što će Dveri izaći na predsedničke, beogradske i parlamentarne izbore, niški odbor Pokreta Dveri nastavalja sa zahtevima za smenu gradonačelnice Dragane Sotirovski i traže vanredne lokalne izbore.

Gradska vlast na čelu sa gradonačelnicom Sotirovski nalazi se, u do sada najotvorenijem ratu sa interesima građana Niša, zarad sopstvenih, porodičnih i interesa dela niškog SNS-a koji saučestvuje u lokalnoj vlasti - navodi niški odbor Dveri. sotirovski Jedan od razloga za raspisivanje vanrednih izbora je i konkurs za socijane stanove na kom je prošao zet gradonačelnice; foto: Dveri

Kao neke od razloga za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, navode zaposlenje supruga gradonačelnice u Poštanskoj štedionici, navodni uticaj na dodelu socijalnog stana zetu, podelu medija na podobne i nepodobne, nazivanje opozicije "ljudskim otpadom“, i podsećaju na aferu slupane službene "škode“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    12:33 // 7. 10. 2021.

    Када вас човек погледа.остаје без речи .
    Британски парламентарци вам нису до колена . Колико креативности , маштовитости , невероватно . Лепи људи .

  • Ivan Jocic

    21:29 // 6. 10. 2021.

    Izdali ste narod, izdali ste opoziciju, otisli ste na kanabe sa AV, glumatate opoziciju po zadatku . Nebitni ste , jurute 1.5% sad su vam uslovi sjajni

  • Bojan

    21:19 // 6. 10. 2021.

    Eto, ipak se to i ocekivalo posle ispijenog pica sa premijerkom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: