Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 5. 12. 2012.

| Politika

Dveri kritikuju vranjsko pozorište

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
dveri-osudjuju.jpg

Na zvaničnom sajtu pokreta Dveri objavljena je oštra reakcija na pozorišnu predstavu “Narodna drama”, koju su glumci vranjskog pozorišta igrali  na sceni Ateljea 212 u Beogradu.

Dveri podsećaju da je zgrada Narodnog pozorišta u Vranju izgorela i konstatuju da toj instituciji treba pomoći, te da je zbog toga u četvrtak, 29. novembra u Ateljeu 212 odigrana “Narodna drama” Olge Dimitrijević, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je vranjskom teatru koji je bez krova nad glavom.

- Nije sporno pomagati pozorištu, ali je sporna predstava, koja poput LGBT ideologa, na “umetnički način” govori o “marginalizaciji manjinskih grupa”, kroz omiljenu temu srpskih “boraca i borkinja” za ljudska prava: homoseksualne ljubavi u tradicionalnoj porodici. To je, po mišljenju autora drame, Olge Dimitrijević, suština problema srpskog društva - smatraju Dverjani.

“Svim je jasno da je osnov dramskog zapleta jedan medijski promovisan stereotip o tobože ogromnoj zatucanosti srpskog društva i naroda, pa je zadatak ove drame, koja želi da se ponosno svrsta u “angažovano pozorište”, da prosvetli zainteresovano gledalište. Postavlja se pitanje do kada će srpska javnost da trpi ovakvu, nasilnu kulturnu politiku tobožnjih “prosvetitelja”. Ne možemo tražiti zabranu ovakvih dela, ali možemo tražiti da se ona ne izvode u institucijama koje se održavaju parama iz budžeta” - piše između ostalog u saopštenju.

Podsećanja radi, nakon premijere na Borinim pozorišnim danim predstava "Narodna drama", koju je publika odlično prihvatila, igrana je još 2 puta na alternativnoj sceni Doma vojske u Vranju, da bi na kraju bila predstavljena publici u Beogradu zahvaljujući rukovodstvu Ateljea, a sav prihod od prodaje ulaznica namenjen je obnovi zgrade pozorišta Bora Stanković, koja je stradala u požaru 2. Jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vladica

    15:26 // 6. 12. 2012.

    Dule Zveras...Retorika karakteristicna pristalicama tzv.pokreta...Pogledajte sta se desilo sa njihovom frakcijom u Novom Sadu kad su usli u vlast...

  • vuka

    13:24 // 5. 12. 2012.

    Ogromna vecina domacih predstava su sada u stilu "Will & Greys". Najlakse je glumiti feminiziranog plachka, a i publika je navikla da se smeje na to.... svi zadovoljni. Dakle sada pricam o delima gde nema pomena o lgbt populaciji.

  • Jordan

    12:16 // 5. 12. 2012.

    Pokret D(Z)veri :)

    • Slobodan

      15:18 // 5. 12. 2012.

      Malo ste nas se uprpali :))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: