Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 9. 1. 2021.

| Politika

Dveri pozivaju na protest "Niš hoće da diše"

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Zagađenje vazduha
Protest zakazan za 12 sati; foto: Vanja Keser

Protest koji organizuje niški odbor Dveri, a kao razlog navode ugrožavanje života i zdravlja građana, održaće se u nedelju, 10. januara na Trgu kralja Milana u Nišu. Početak skupa je od 12 sati.

Skup simboličnog naziva "Niš hoće da diše" zakazan je, kako kažu organizatori, da bi obeležio početak prvog protesta "Stop teroru za Niš bez straha", u kome su pre tri godine, navode, pitanja bezbednosti života u Nišu bila pokretačka snaga.

Novim protestom žele da ukažu na, kako kažu, katastrofalno stanje životne sredine u Nišu, kao i na bezbednost saobraćaja.

Pozivamo Nišlije na protest "Niš hoće da diše" protiv zagađenja i ugrožavanja života svih Nišlija. Da vlasti postavimo pitanja! I da zahtevamo istinu o zagađenju u svim sferama života Nišlija – poručuju iz GO Dveri.

Na skupu će se Nišlijama obratiti predsednica GO Dveri Tamara Milenković Kerković, građanski aktivista Miloš Bošković, meteorolog Zoran Vasiljević i nezavisni savetnik za upravljanje otpadom Miroslav Premović.

Niš ima najzagađeniji vazduh u Srbiji, često i u svetu, preko 200 divljih deponija u srcu grada, drveće se seče brutalno, nedemokratsko i netransparentno upravljanje zaštitom životne sredine, ali i najnebezbedniji saobraćaj, u kome ginu pešaci, nedužni ljudi i deca, naši sugrađani. To mora da stane odmah! – navode iz GO Dveri.

Inače, nepolitički protest, kako kažu, zbog zagađenja vazduha biće održan u isto vreme i u Beogradu, a prijavila ga je neformalna grupa građana "Eko straža" u ime svih građana Republike Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ugalj - Karcinomi

    07:53 // 11. 1. 2021.

    Na Kosovu je zabranjen ugalj kao ogrev..A u centralnoj Srbiji nije vec nas truju sa ugljem.Koliko se placa zivotima ta bahatost.Odma zabraniti ugalj.

  • Dragan Cvetković, Niš

    21:12 // 10. 1. 2021.

    Ovu ideju "ne treba ispustiti" jer to nije političko pitanje nego životno!

  • dragoslav milojević

    17:27 // 10. 1. 2021.

    U svim siromašnim sredinama se kuće ogrevaju drvima ili ugljem, što izaziva veliko zagađenje vazduha.Rešenja su dva:
    Masovna instalacija peći na plin i ugradnja radijatora i bojlera za toplu vodu, ili ugradnja toplotnih pumpi, koje koriste vazduh ili vodu pored električne energije. Potrebna je i temeljita i izolacija svih objekata, koji koriste navedenu energiju.Mislim da je to nemoguće .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: