Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 25. 2. 2020.

| Politika

Dveri u Leskovcu krenule u kampanju bojkota predstojećih izbora

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
dveri leskovac
Dveri karavan u Leskovcu 27. februara od 10 do 13 sati, foto: B. S.

Iako još nisu raspisani, u kampanju za predstojeće izbore u Leskovcu već je krenulo nekoliko političkih opcija, a da na izborima neće učestvovati najavljuju iz Srpskog pokreta Dveri. Nema uslova za održavanje fer i poštenih izbora, kažu u ovom pokretu, te pozivaju građane da im se pridruže u bojkotu. O izborima i odluci da na njih ne izađu sa građanima će razgovarati u četvrak, 27. februara na Širokoj čaršiji od 10 do 13 sati, a predstavnicima leskovačkog odbora pridružiće se i predsednik stranke Boško Obradović.

"Dveri karavan" na kome članovi i simpatizeri govore o bojkotu i budućim planovima, krenuo je iz Čačka, a prema najavama Igora Jovanovića, predsednika Gradskog odbora u Leskovcu, stiže i u centar Jablaničkog okruga.

Ideja ovog karavana je da, kroz obilazak Srbije, u ovo vreme medijskog mraka i diktature, kroz direktan razgovor sa građanima pokušamo da damo odgovore i pojašnjenja zašto smo se odlučili za bojkot i zašto je to jedino rešenje u ovom trenutku. Želimo da upozamo građane sa 55 tačaka novog programa našeg pokreta koje planiramo da realizujemo nakon uspeha bojkota, uspostavljanja sistema i oslobađanja medija - kaže Jovanović.

Ono na šta takođe žele da upozore je loša aktuelna migrantska politika koju vodi ova vlast i koja je, prema njihovom mišljenju, opasnost po opstanak i budućnost Srbije.

Kada je ova migrantsa politika vlasti u pitanju, postoji mnogo nejasnoća i kontradiktornosti. Mi smo stava da sve dok je Srbija u ovakvom stanju, dok smo jedna od najsiromašnijih zemlja u Evropi, dok se deca leče SMS porukama, a stanje u bolnicama je poražavajuće, deca u školama još idu u poljske toalete, dok nemamo svoju jaku domaću ekonomiju, dok je mladima prioritet odlazak iz zemlje, mi se ne smemo nijednog trenutka ni na šta obavezati kada su migranti u pitanju - kaže on.

Dodaje i da to ne znači da tim ljudima pri prolasku kroz Srbiju ne treba pomoći, ali da se država ni na šta, što se migranata tiče, ne treba obavezivati.

Zbog toga što smatraju da je aktuelna migrantska politika loša, pokrenuli su peticiju o njenoj promeni, te pozivaju građane da dođu i potpišu je.

Podsetimo, izlazak na izbore u Leskovcu najavila je Socijaldemokratska stranka koja će nastupiti kao Grupa "Za Leskovac zajedno", koalicija Narodni blok, Srpska stranka Zavetnici i Jedinstvena Srbija, dok je Pokret “Metla 2020” promovisao svoj program u ovom gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sladjan

    21:04 // 25. 2. 2020.

    Bojkottttttt

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: