Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:35, 15. 10. 2020.

| Politika

Dveri u Nišu predstavile "dverjanski zeleni patriotizam"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dveri
Predstavili novi proglas; foto: Dveri

Da Niš gubi svoj identitet zbog preterane i komercijalne gradnje, smatra potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković, koja je zajedno sa liderom ovog pokreta Boškom Obradovićem predstavila najnoviji proglas "Promena sistema - sigurnost za sve" koji ima 5 tačaka, a jedna od njih odnosi se na uređenje naselja.

Na predstavljanju svog novog proglasa koji u centar stavlja, kako objašnjavaju, običnog čoveka, jer on treba da se pita i odlučuje kako će živeti u svojoj zgradi, ulici, naselju, selu, opštini, gradu iii državi, govorila je i Nišlijka i potpredsednica stranke Tamara Milenković Kerković.

Ona je navela da Dveri grad ne vide samo kao materijalno, kao ulice, zgrade, parkove, već pre svega kao duhovni prostor i da je Niš, ali i svaki drugi grad u Srbiji, danas izmešten iz svoje prostorne, vremenske i duhovne dimenzije.

Niš, zbog preterane i komercijalne gradnje, gubi svoj identitet grada. Sa višespratnicama u samom gradskom jezgru, sa devastiranim zelenim površinama, bez drvoreda i hlada u glavnim gradskim ulicama, železničkom prugom u centru grada, uskih trotoara i razvaljenih kolovoza, bez mesta na kome bi mladi na kvalitetan i kreativan način provodili svoje vreme. Najkvalitetnija pijaća voda teče kroz azbestne cevi, a poplave su redovna pojava - rekla je Milenković Kerković.

Dodala je i da su nerešena komunalna pitanja, udružena sa korupcijom javne uprave i siromaštvom građana, od privatne sfere građana Niša stvorila zapušten i beznadan prostor.

Dveri žele da predstave novi grad, a to je demokratski grad u kome građani imaju apsolutno pravo na upravljanje svojim gradom. Zeleni grad u kome građani imaju pravo na zdravu i zelenu životnu urbanu sredinu. Grad urbane mobilnosti, za preuređenje kolovoza i trotoara za bezbedan biciklistički saobraćaj i pešačenje. Novi grad kao grad duhovnosti i kulture i grad porodice - rekla je potpredsednica stranke.

Na predstavljanju novog proglasa, o drugim temama koje se nisu ticale juga Srbije, govorio je lider ovog pokreta Boško Obradović.

Po njegovom mišljenju, jedan od najvažnijih razloga za odlazak mladih i visokoobrazovanih iz Srbije nije nemaština i nizak životni standard, već odsustvo uređene države i institucija koje rade svoj posao. boško obradović Obradović u zelenom dresu; foto: Dveri

Nepravda, negativna selekcija i korupcija, obeležje ovog sistema od najnižih do najviših nivoa vlasti, a da sve počinje od lažnih i nedemokratskih izbora i katastrofalnog izbornog sistema. Da bi se ispravila ova nepravda, negativna selekcija i korupcija, moramo menjati izborni sistem u mešoviti i omogućiti minimum otvorene izborne liste i glasanje za kandidate po imenu i prezimenu u njihovim izbornim jedinicama - rekao je Obradović.

On je naveo da je još jedan ogroman problem u Srbiji politička neodgovornost, odnosno to da političari sa vlasti za ovih 30 godina nikada nisu odgovarali za sve ono loše što su uradili na štetu naroda i države i da za to postoji samo jedno rešenje - uvođenje pravne i političke odgovornosti i stroga lustracija kao zabrana obavljanja javne funkcije u dužem vremenskom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pogledajmo Istinu u oči

    19:37 // 16. 10. 2020.

    Ma niko vas ovde u Nišu neće i ovi koji imaju vlast su zabrljali jer im se mnogo verovalo, mnogo obećavali a uradili samo za sebe i svoje familije generalno svi su političari isti istina ali je tako!

  • Mirko je krivac

    14:57 // 16. 10. 2020.

    Kombi stranka!

  • Yutka

    08:59 // 16. 10. 2020.

    Jos kad bi barem presli celzijus...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: