Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 12. 10. 2022.

| Politika

Džunić tvrdi da niko od funkcionera SNS-a u Nišu neće primiti pomoć od 40.000 dinara

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
Boban Džunić
Poziva novinare da ga obaveste ako saznaju da se neko nije odrekao; ilustracija; foto: JV-N. M.

Svi funkcioneri Srpske napredne stranke u Nišu odreći će se pomoći od 40.000 dinara za prevazilaženje energetske krize, tvrdi predsednik gradske Skupštine Boban Džunić. Kaže da su “neki političari iskoristili to da izokrenu priču” i poziva novinare da mu jave ako saznaju da je neko iz niškog SNS-a iskoristio taj novac.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da su se ona i njena zamenica Dušica Davidović odrekle novčane pomoći, ali da ne može da utiče na to da li će i ostali funkcioneri to učiniti. Međutim, Džunić tvrdi da niko od funkcionera SNS-a u Nišu neće primiti novac i da se to uopšte ne dovodi u pitanje.

S obzirom na to da se povlači i neka konotacija prema SNS-u, naravno da se nikada nije dovodilo u pitanje da li će neko od funkcionera SNS-a primiti tu vrstu pomoći. Naravno da neće. Niko od funkcionera SNS-a ni prošle, ni ove godine neće koristiti tu vrstu pomoći - navodi Džunić.

Novinarima poručuje da ga obaveste ako saznaju da je neko ipak iskoristio taj novac.

Ja sam komunicirao sa većinom njih i svi su me obavestili da to što su čitali po nekim medijima je zaista netačno i da oni neće koristiti tu vrstu pomoći - kaže predsednik Skupštine Niša.

Napominje da nije reč o solidarnoj pomoći, već o pomoći za prevazilaženje energetske krize, da su neki političari “izokrenuli priču”, kao i da je novac namenjen zaposlenima za stalno u javnim preduzećima, a ne samo u Gradskoj upravi.

Svi znamo da smo u prethodnoj godini imali krizu zbog korone, sada se pridodala kriza i zbog rata u Ukrajini i neke kolege političari su iskoristili to i na sebi znanstven način su izokrenuli priču. Radi se o pomoći svim stalno zaposlenim licima, ne samo u gradskim upravama, verovatno i u javnim i javno komunalnim preduzećima i ustanovama. To je ono što Zakon predviđa i što je predviđeno kolektivnim ugovorom - objašnjava on.

Podsetimo, odluku o tome da niški funkcioneri dobiju pomoć od 40.000 dinara za prevazilaženje energetske krize doneo je skupštinski Odbor za administrativna pitanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    18:58 // 16. 10. 2022.

    Аха…. Прво изгласају да ће да приме, а онда се праве добротвори и хумани и “неће” да приме/узму.
    Које је ово замајавање народа…….

  • Dusan

    22:30 // 13. 10. 2022.

    Malo je po 40 000 treba vise puta po toliko_ sotirovski zar se ne stidis

  • Marko

    16:26 // 13. 10. 2022.

    Tako je, ostavite ih beogradjanima. Njima je i onako sve malo! A vi gospodo ako se sad niste nafajtali da vam ne treba tih 40k, nikad da niste

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: