Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 10. 12. 2015.

| Politika

Formiranje opozicionog bloka u Nišu otpočeli SDS i NPS

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
potpis
Ćirković i Jovanović potpisali počeli sa formiranjem "opozicionog bloka"; foto: JV

Nakon što su nedavno predsednici Socijaldemokratske stranke i Narodnog pokreta Srbije potpisali “sporazum o saradnji”, to su danas uradili i predsednici niških odbora ovih stranaka Dragoslav Ćirković i Branislav Jovanović. Najavljuju sporazume i sa drugim strankama.

Ovim “sporazumom o saradnji” kako su rekli i Ćirković i Jovanović pokušaće da promene aktuelnu vlast u Nišu koju čine Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri.

Da promenimo ovu vlast koja je međusobno posvađana, koja je bukvalno volonterska jer svako iz vrha ima još po 2 tezge. Namerni smo da ovu vlast koja se okitila lažima promenimo i uvedemo nove vrednosti zajedno sa građanima Niša. Vrednosti gde ćemo imati odgovornost za kazano, odgovornost za urađeno i odgovornost za neurađeno - kaže Ćirković.

Jovanović je današnje potpisivanje nazvao “svečanim trenutkom” i naglasio da se radi o programskoj koaliciji NPS i SDS.

Muka nas je naterala sve ovde u gradu da u jednoj koloni pokušamo da pružimo neku alternativu ovoj neuspešnoj vlasti. Na prethodnim izborima vladajuća stranka je Nišlijama obećavala reforme i bolji život. Od toga nema ništa i veće beznađe i veća besperspektivnost odavno nije bila prisutna u našem gradu - rekao je Jovanović.

On je rekao "da se okupljaju ljudi koji imaju rezultate" i da već u narednim danima treba očekivati nove sporazume ili kako kaže Jovanović, “izjavu o namerama” sa ostalim strankama u Nišu koje se deklarišu kao opozicione.

Inače, Narodni pokret Srbije već ima potpisan sličan sporazum i sa strankom Zajedno za Srbiju i oni već druže vreme deluju zajednički.

Podsetimo, do sada su održana 3 sastanka niške opozicije, koja je počela okupljanje nakon poslednje sednice niške Skupštine, a koju pored SDS i NPS čine i LDP, Nova stranka, Zajedno za Srbiju, Demokrastka i Reformistička stranka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saska

    17:27 // 11. 12. 2015.

    Ko vama da veruje kad samo mislite na sebe. Koga lazete?

  • Doc

    10:17 // 11. 12. 2015.

    Malo nade za Gotham City

  • Зоро Па

    09:57 // 11. 12. 2015.

    Молим у тексту - чланку, наведене и описане, да не загађују градску средину. Не подсећају Нишлије, угрожавајући нишко ментално здравље, на постојање њихових безкарактерних, бестидних, безкичмених, креатура.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: