Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 20. 7. 2012.

| Politika

Francuski ambasador u poseti Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
francuski ambasador
Zoran Perišić i Fransoa Gzavije Denio

Gradonačelnik Niša i ambasador Francuske zaključili da saradnja koja je do sada postojala u obrazovanju i kulturi mora da se proširi i na oblast ekonomije.

Fransoa Gzavije Denio prvi je ambasador neke zemlje koji je posetio novoformiranu gradsku vlast.

Francuski ambasador je došao u Niš u pratnji svoje supruge i ekonomskog tima, a kako kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić pored razgovora o kulturi i obrazovanju najviše je bilo reči o privredi.

- Francuska je zemlja brendova i želimo da deo tih brendova postane i deo Srbije. Želimo da pokažemo investitorima iz Francuske da su grad i region dobar teren za takav posao – rekao je gradonačelnik Niša.

Delegacija ambasade posetiće i pogon firme “Voslo kožifer” koja posluje u krugu Mašinske industrije u severozapadnoj industrijskoj zoni. francuski ambasador

- Veoma je važno da vidimo kakvo je mišljenje francuskih investitora koji već rade u Srbiji. Uprkos ekonomskoj krizi u Srbiju svaka tri meseca dođe po jedan investitor – rekao je ambasador Francuske.

Kada je reč o investicijama, ambasador Francuske je potvrdio da je potpisan ugovor sa francuskim Sažemom, ali da se ta investicija odvija u etapama i da trenutno ne zna dokle se stiglo.

Francuska i Niš imaju odličnu saradnju u oblasti obrazovanja. Kako je naglasio ambasador ove zemlje, Niš ima bilingvalno odeljenje u Gimnaziji “Svetozar Marković” gde se nastava odvija na srpskom i francuskom jeziku.

Takođe, na jesen će biti upisani prvi studenti na grupi za Francuski jezik i književnost koja je formirana na niškom Filozofskom fakultetu.

Gradonačelnik Perišić uputio je poziv ambasadoru Francuske da prisustvuje proslavi 1700 godina Milanskog edikta, što je ambasador prihvatio sa velikim zadovoljstvom.

Poseta ambasadora nije povezana sa incidentom

Iako je pre samo nekoliko dana jedan francuski državljanin pretučen u centru Niša, gradonačelnik Perišić kaže da poseta ambasadora nije u vezi sa tim.

- Poseta je bila dogovorena puno ranije i nije zaista vezana za to. Ja sam objasnio njegovoj ekselenciji okolnosti, počinioci su privedeni. To nije stav, ni mišljenje, ni ponašanje ogromne većine stanovnika ovog grada. Dešavaju se incidenti, ali ne mogu da shvatim da jedan mlad čovek koji dođe u ovaj grad da upozna kulturu, ljude i običaje bude brutalno pretučen – rekao je Perišić.

Gradonačelnik Niša je odgovarajući na pitanje novinara Južnih vesti rekao da će čim se formira Ministarstvo unutrašnjih poslova “založiti svoj uticaj koji ima kao gradonačelnik da Niš jako brzo dobije načelnika policije”.

- MUP radi svoj posao. I ova situacija kada su oni identifikovali osumnjičene i priveli četvoricu u nepuna 24 časa potvrđuje da oni rade svoj posao – zaključio je gradonačelnik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zocky

    13:51 // 20. 7. 2012.

    Da razbijemo nos jos nekom strancu pa da imamo cesce posete ambasadora, da vide gde se Nis nalazi uopste ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: