Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:32, 11. 8. 2021.

| Politika

Funkcioner SNS-a Darko Glišić najavio unutarstranačke izbore za septembar

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
glisic
Glišić najavljuje stranačke izbore; foto: S. M.

Mnogi lokalni odbori Srpske napredne stranke na jugu Srbije od osnivanja nemaju predsednike, već se na čelu godinama postavljaju poverenici koji se delegiraju iz vrha stranke, a niški odbor je četvrti mesec i bez poverenika. Nova najava izbora u opštinskim i gradskim odborima širom zemlje ovog puta dolazi od predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića, koji kaže da će sa tim aktivnostima krenuti od 1. septembra.

Nakon unutarstranačkih izbora na nivou opštinskih i gradskih odbora, kako je rekao Glišić, ući će se u pripremu za održavanje skupštine stranke. Jedan od najbližih Vučićevih saradnika je dodao i da će se, prenosi zvanični sajt naprednjaka, posle izbora unutar stranke, na stranačkim organima razmotriti predlozi o eventualnim promenama stranačkog rukovodstva.

Članovi će tokom septembra reći svoje. Nekome će možda da potvrde mandat na čelu nekog odbora, nekog će možda da promene. Oni će u jednom otvorenom postupku reći šta o tome misle, pa ćemo moći da govorimo o nekim drugim stvarima - rekao je Glišić.

Unutarstranačke izbore do kojih uopšte nije ni došlo najavio je Vučić krajem oktobra 2019. godine, kao što se godinama govorilo i o promenama u lokalnim odborima u zemlji.

Srpska napredna stranka "provetravanje" radi gotovo 3 - 4 puta godišnje i polazi se od toga da svako mora da ide u korak sa onim što radi predsednik stranke koji diktira tempo, da želi da rešava probleme građana i unapređuje njihov život - rekao je predsednik Izvršnog odbora SNS-a.

Jedan od odbora u kome nije bilo unutarstranačkih izbora od formiranja stranke je i onaj u Nišu, koji od 11. maja nema ni poverenika nakon što je Zvezdan Milovanović podneo ostavku na tu funkciju. Nakon Milovanovićeve ostavke krenule su i spekulacije ko će doći na njegovo mesto, ali je to mesto ostalo upražnjeno do danas.

Izbore za Gradski odbor stranke u Nišu SNS nije organizovao od osnivanja, a ne računajući trogodišnje predsednikovanje Zorana Perišića koga je postavila centrala stranke, odbor u Nišu su uglavnom vodili poverenici. Pre Milovanovića ovu funkciju obavljao je psihijatar Milan Stanojković.

Predsednika Gradskog odbora SNS nema ni u Pirotu, na čijem je čelu od kraja 2020. godine Dragana Tončić, koju je na mesto poverenika postavio sam predsednik SNS-a Aleksandar Vučić.

Nakon sednice Glavnog odbora SNS u Beogradu početkom juna, kada je ostavku na mesto prvog čoveka beogradskih naprednjaka podneo Nebojša Stefanović, usledile su promene i u nekoliko odbora na jugu Srbije.

Novi poverenici naprednjaka izabrani su u Vlasotincu, Surdulici, a odbor u Leskovcu dobio je novog potpredsednika, dok je dugododišnji predsednik leskovačkog odbora aktuelni i dugogodišnji gradonačelnik Goran Cvetanović.

Predsednike lokalnih odbora, a ne poverenike, imaju i u Vranju i Prokuplju - na čelu vranjskih naprednjaka je Slaviša Bulatović, dok prokupački SNS vodi Darko Laketić.

Ostali odbori na jugu Srbije su takođe mešoviti, pojedinim rukovode predsednici odbora, a pojedinim poverenici.

Podsetimo, polovinom jula naprednjaci su organizovali masovni skup u Nišu u hali "Čair", a nakon toga krajem meseca okupili su se i odbori u Jablaničkom okrugu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    16:54 // 12. 8. 2021.

    Za posten narod, dobro je ako se to desi, da se podavite, medjusobno !
    Urusicete se, iznutra, niko od vas ne veruje u sns, malo njih zna i za program stranke, bitna vam je licna korist! Klicete AV, da budete vidjeni i da ne zglajznete, svakog dana ste bogatiji a ocima ne mozete da se gledate !
    Nicija nije gorela do zore, znate to vi, zato i nervoza, da se sto vise otme !

  • Čudesni dribling

    14:08 // 12. 8. 2021.

    U jednoj Švedskoj npr. ovaj ne bi mogao da bude ni upravnik obora zalutalog stada, kamoli neki funkcioner.

    • Smuk

      14:57 // 12. 8. 2021.

      @Čudesni... : Misliš - predvodnik sa klopotarom ?

    • Čudesni dribling

      15:32 // 12. 8. 2021.

      Smuk,
      Toj bi mogal da budne!

  • Perica

    12:37 // 12. 8. 2021.

    Kako niko do sada nije primetio da ovu malu sekretarku GrO, inace sestricinu AV, pripremaju za tu funkciju.

    • Danijela

      13:54 // 12. 8. 2021.

      Ona generiše masovnu odbojnost članstva SNS prema GO u Nišu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: