Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:38, 4. 4. 2018.

| Politika

Funkcioner SNS nazvao demonstrante u Nišu "ološ elitom"

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
protest
Burno i na društvenim mrežama oko protesta; foto: Vanja Keser

Beogradski funkcioner i odbornik Srpske napredne stranke Slaviša Mićanović, one koje protestuju zbog niškog aerodroma pre 3 dana nazvao je "cenzus ološ elitom". Ipak, kako objašnjava, nije mislio na Nišlije već na organizatore skupa. Inicijator protesta, Nišlija Miloš Bošković kaže da je u pitanju karakteristično i neprimereno vređanje “onih koji ne znaju za bolje”.

Odluka gradske vlasti da pokloni niški aerodrom državi izazvala je pobunu Nišlija, a naprednjak Slaviša Mićanović, protest je prokomentarisao na Tviteru. tvit mićanović Na koga je mislio Mićanović?; Foto: Printskrin

“Masovan” skup, kao i uvek kada protiv nečega protestuje cenzur ološ elita. Upravo u Nišu - napisao je Mićanović.

Ipak, pozvan da prokomentariše ove javne reči, Slaviša Mićanović je ponudio “objašnjenje”.

Nisam nazvao Nišlije ološima, daleko od toga, nego one koji su taj protest organizovali, a i vi i ja odlično znamo o kojim se ljudima radi - rekao je Mićanović.

Novinar Južnih vesti nije dobio dodatno pojašnjenje na koje ljude misli Mićanović, jer je ovaj prekinuo vezu. Ipak, u komentarima ispod “spornog” tvita, Mićanović pominje predsednika Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića.

Međutim, inicijator protesta Miloš Bošković naglašava da nije imao “nikakav kontakt ni sa Jankovićem niti sa bilo kojim drugim političarem" oko organizacije protesta za vikend.

To su neprimerene ocene, posebno neprimerene ocene prema građanima Niša. Zaista, jedno vređanje, ali to je njihov rečnik, a oni i ne znaju za bolje - kaže Bošković.

Inače, Slaviša Mićanović bio je odbornik u Skupštini grada Beograda u prethodnom sazivu. Na lokalnim izborima u Beogradu 4. marta 2018, bio je 48. na listi “Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd”. To je “prolazno” mesto jer je SNS osvojila 64 mandata.

Mićanović je niškoj javnosti poznat kao član Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba “Naisa”. Tu funkciju je, kako tvrdi, napustio. U žižu javnosti dospeo je novembra 2017, kada je niški novinar Dušan Jocić tvrdio da ga je Mićanović napao, a ovaj je to negirao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bobbie

    10:31 // 6. 4. 2018.

    Лако је изаћи на улици окривити другог за лоше стање у свом граду.Некако је најлакше попалити народ паролом они су лопови, има да нас покраду.Поставља се питање а шта ће бунџије учинити кад дођу на власт?Лично сваки радник је осетио на својој кожи долазак ДОС-манлија на власт и урушавање сваке иоле нормалне фабрике.Ови што су сад на власт, уби-боже.Њима је и даље крива претходна и биће тако и даље

  • ANtiPA

    09:40 // 6. 4. 2018.

    Da li FIlip Moris jos uvek finansira rukometni klub Naisa? AKo da, zasto duvanska industrija podrzava ovakve politicare?

  • Bubi

    20:02 // 5. 4. 2018.

    A šta bi sa najavljenim jučerašnjim protestom na kome je trebalo da se pridruže policajci, ratni veterani,radnici propalih preduzeći i mnogi drugi???

    • sinisaa

      17:48 // 6. 4. 2018.

      Sa cime je sendvic ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: