Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:05, 7. 2. 2018.

| Politika

Funkcioner SNS obećavao otpuštenim radnicama povratak na posao

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
sindikat tso i radnice koje su dobile otkaz foto lj.m.
Radnice dobile otkaz, a Miljković obećavao povratak "ako ne talasaju"; foto: Lj.M.

Direktor prokupačke "Apoteke" i funkcioner prokupačkog SNS Zlatan Miljković 2 meseca je, kako tvrde 4 otpuštena radnika Turističko-sportske organizacije (TSO), tajno razgovarao s njima obećavajući im da će ih vratiti na posao do 15. januara, ali da oni "ne talasaju i ništ ne šire“. Radnici protiv njega podneli prijavu zbog prevare, a on kaže da je s njima pričao "kao pravnik".

Zbog sumnje da je počinio krivično delo prevare, lažno predstavljanje i obmanjivanje radnika, Vanja Stojanović bivši predsednik sindikata u TSO, jedan od radnika koji je dobio otkaz, podneo je prijavu protiv Miljkovića Osnovnom javnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, radnici su nakon otkaza tužili TSO, ali je Miljković sredinom decembra, preko treće osobe, navodno zakazao sastanak najpre u jednoj kafani u Nišu, a zatim se sa njima sastajao i u prostorijama gradske apoteke gde im je obećavao vansudsko poravnanje i povratak na posao, iako niti je imao, niti ima bilo kakvu zvaničnu funkciju u TSO.

2 vanja stojanovic predaje krivicnu prijavu foto lj.m. Vanja Stojanovic predaje krivičnu prijavu protiv Miljkovića; foto: Lj.M.Stojanović ističe da je tokom razgovora Miljković tvrdio da ima odobrenje narodnog poslanika iz Toplice Darka Laketića da vrati žene na posao što pre, a na pitanje gde je tu direktor TSO Bratislav Lukić, Miljković je odgovorio "Ko njega pita?“.

Ja nisam bio u priči, jer nisam ni želeo da se dogovaram, već sam podneo tužbu nadležnom sudu u Prokuplju za nezakonit otkaz. Kako se radi o ženama koje imaju porodice i čija je egzistencija dobijenim otkazom ugrožena, nisam želeo da se i one provlače u sudskim postupcima – tvrdi Stojanović.

Emina Rnjak koja je sa još dve koleginice dobila otkaz, potvrđuje da je nakon toga razgovarala sa Miljkovićem u apoteci.

Rekao nam je da ne brinemo, da nas on razume, te da će dati sve od sebe da se vratimo na posao, ali da čitavu priču ne širimo u javnost kako ne bi imao problema. Tvrdio je da će sve biti završeno do sredine januara i ubedio nas je da ćemo biti vraćene na posao, jer smo navodno kolateralna šteta – ističe Rnjak.

Kaže da su se sumnje javile nakon dogovorenog datuma, kada se iz apoteke tražio dodatni rok od nekoliko dana kako bi se navodno završile sve tehničke stvari, ali kada je u sudu trebalo zakazati ročište na kome bi se vansudskim poravnanjem mi vratile na posao, sve je stopirano.

Inače, otpuštanje radnika TSO je usledilo nakon podrške sindikata ove organizacije otpuštenim čistačicama u okviru sprovedene racionalizacije. Direktor TSO Bratislav Lukić je nakon toga uručio otkaz Stojanoviću kao predsedniku sindikata, a sa njim su otkaz dobile tri radnice i članice sindikata.


Miljković razgovarao sa radnicima kao "diplomirani pravnik"

Direktor "Apoteke" Prokuplje i funkcioner lokalnog SNS Zlatan Miljković potvrđuje da je razgovarao sa radnicima, ali kao diplomirani pravnik.

Razgovor je obavljen u dogovoru sa predsednikom sindikata Vanjom Stojanovićem, a ideja je bila da proanaliziram razloge za otkazivanje ugovora. Dogovor je da sve učinimo sa obe strane da se situacija oko njih reši – prokomentarisao je Miljković u SMS-u.

Ipak, on nije naveo "gde je zapelo" i zašto je propalo obećanje da se žene vrate na posao, ali i zašto je on bilo šta sa njima pregovarao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Joksimović Dejan

    19:54 // 8. 2. 2018.

    Stojanović je šurovao i sa Zlatanom i sa Laketićem.Navikao za vreme demokrata,ali ovi su nešto drugo.Sve se vraća.

    • revizor

      17:15 // 9. 2. 2018.

      Sve tačno, samo je bezveze da ispaštaju radnici, koje su zloupotrebili i jedni i drugi.Mogli su radnike da vrate na posao, a posle neka biju svoje bitke, jer su slični.I Vanja je otpuštao radnike u svoje vreme, za svakakve gluposti, pa tako i ovi danas.

  • ***

    09:00 // 7. 2. 2018.

    Pa i sef je obecao,a nista nije ispunio.Tuzite njega.Svakog dana samo obecava.

  • Овца за шишање

    08:21 // 7. 2. 2018.

    НеСНСно наЈпредно!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: