Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

05:09, 26. 6. 2014.

| Politika

Funkcioneri napuštaju niški URS

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Konvencija URS, mart 2012. godine
Kraj za Regione?; Konvencija URS-a, mart 2012. godine

Dok je velika grupa lidera URS-a najavila formiranje nove stranke, deo funkcionera odlučio je da krene drugim smerom i priključi se SNS, a neki tvrde da "neće nigde".

Promenu "partijskog dresa" za sada je potvrdio samo gradski većnik Nenad Gašević, koji kaže da je prešao u Srpsku naprednu stranku. Svoju odluku on obrazlaže "raspadom URS-a".

- Naš predsednik Dinkić je napustio stranku uoči onih večernjih rezultata kad su objavljivani. Onda je nastao, takoreći, raspad stranke i, po meni, ta stranka ne postoji - kaže Gašević.

Identično je i obrazloženje Radana Ilića, aktuelnog pomoćnika gradonačelnika, s tim što on dodaje da ga neopravdano povezuju sa SNS, tvrdeći da nije prešao u tu stranku.

- Ja sam mesec i po dana pred izbore govorio da URS neće preći cenzus i da će Dinkić da podnese ostavku i povuče se iz politike, sve sam to predvideo! Tada sam predlagao da Gradski odbor URS-a u Nišu podrži SNS, ali to nije prihvaćeno. Verovatno me zbog toga povezuju sa tom strankom - kaže Ilić.

Sa druge strane, sekretar Gradskog veća Nađa Marković tvrdi da nikada nije ni bila član URS-a!

- Ja sam zadnji put bila član G17 i nikada se nisam učlanila u URS i nisam nikad bila njhov član - kaže Marković.

Na pitanje novinara na čiji je predlog izabrana na visoku javnu funkciju, Marković nije znala odgovor.

- Možda sam na predlog URS-a izabrana, ali Vi znate da gradonačelnik... verovatno na predlog URS-a. Mnogo me pitate. Ja sam dva i po meseca bila na bolovanju, a baš ste nezgodno vreme našli da me ispitujete. Umorna sam - rekla je Marković.

Stranku je ranije već napustio zamenik predsednika Skupštine Grada Nenad Stanković. On je, sa još nekoliko odbornika URS-a, nepunih 10 dana nakon parlamentarnih izbora prešao u SNS.

Podsetimo, sam vrh Ujedinjenih regiona Srbije iz Niša, predvođen predsednikom Branislavom Jovanovićem, učestvovao je pre nekoliko dana na skupu u Vrnjačkoj Banji na kome je ozvaničena ideja za formiranje Narodne stranke Srbije.

Reč je o stranci koju će, prema prvim informacijama, činiti uglavnom dosadašnji funkcioneri URS-a iz cele Srbije, a na čijem čelu će se moguće naći Verica Kalanović.


Perišić odbio da komentariše

Predsednik Gradskog odbora SNS i gradonačelnik Niš Zoran Perišić odbio je da komentariše ova preletanja iz URS-a, pravdajući se time da su ga novinari za to pitali u Gradskoj kući, nakon sednice veća.

- Na to pitanje ću da vam odgovorim na stranačkoj press konferenciji koja će biti... recimo, sledeće nedelje - rekao je Perišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    23:40 // 8. 7. 2014.

    normalno cuvaju sve za radna mesta ideje nema ne postoje nova KPJ se vraca

  • Двери Ниша

    18:12 // 27. 6. 2014.

    УРСаџије,нова сезона...

  • realna

    10:34 // 27. 6. 2014.

    Gresite,Lola.Ja sam obican gradjanin kao i Vi. Samo sto sam ja upucena u to koliko napora i truda je ulozio prof.dr.Radan Ilic,zato se i ne slazem sa Vama.I meni nije idealno ali sam realna. Pozdrav

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: