Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 27. 7. 2021.

| Politika

Funkcioneri, poslanici i direktori sa juga potpisali peticiju podrške Vučiću

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vučić
Zanimljiva imena na spisku podrške Vučiću; foto: Vanja Keser

488 ljudi do sada potpisalo je "Peticiju za odlučnu odbranu ugleda i institucije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata koji protiv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju i medijima pod njihovom kontrolom", a među potpisnicima su i narodni poslanici sa juga zemlje, funkcioneri, predsednici opština i direktori javnih preduzeća.

Nakon što je portal KRIK objavio deo iskaza vođe navijačko-kriminalne grupe Veljka Belivuka da je sarađivao sa predstavnicima vlasti i samim Vučićem, javnosti nepoznata organizacija koja se predstavlja kao Institut za političko umrežavanje pokrenula je onlajn peticiju i stala u njegovu "odlučnu odbranu".

Prema podacima sa sajta, peticiju je potpisalo skoro 500 ljudi, a među njima su uglavnom republički i pokrajinski poslanici, članovi Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Srpske desnice, funkcioneri javnih preduzeća i estradne ličnosti.

Mesto pored pevača Ace Lukasa, rijaliti zvezde Kije Kockar, influenserke Ruže Rupić, našli su i član Glavnog odbora SNS-a i novi počasni stanovnik Bele Palanke Darko Glišić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, predsednik SPS-a Ivica Daćić, a dopunjavanjem spiska potpisnika prudružili su se i brojni funkcioneri, članovi stranaka i poslanici sa juga zemlje. peticija AV 488 imena potpisalo peticiju; foto: printskrin

Na njemu se nalaze Nebojša Arsić, predsednik Opštine Medveđa, predsednik Opšitne Lebane Ivan Bogdanović, Milan Mihajlović, predsednik Skupštine Opštine Svrljig, narodna poslanica iz Niša Jelena Žarić Kovačević, kao i njen kolega iz redova SNS-a Vladica Maričić.

Zbog čega je potpisao peticiju i koji su motivi za to, pitanja su na koja Maričić nije želeo da odgovori.

Nemam komentar na to za medije - rekao je Maričić.

Odgovora nema i od još jednog potpisnika, direktora niške Tržnice Gorana Đorđevića koji nije uzvratio na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Na spisku se redom nalaze i doskorašnji predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, poslanik Miloš Banđur, poslanica iz Pirota Olja Petrović, njena koleginica iz poslaničke klupe Slađana Nikolić koja je do nedavno bila na čelu Opštine Babušnica, kao i poslanica iz Niša Svetlana Milijić.

Leskovac na spisku predstavljaju poslanici Olivera Pešić i Žarko Bogatinović, Branimir Spasić iz Lebana se takođe nalazi na njemu, kao iz Ljubiša Stojmirović iz Crne Trave.

Na njemu je i poslanik iz Prokuplja Darko Laketić i Vranjanci Slaviša Bulatović i Milan Ilić. ždraljević Potpisao i Ždraljević; foto: Vanja Keser

Pored poslanika, svoj potpis podrške Vučiću dali su i pomoćnica gradonačelnice Niša Sanja Stajić, Nikola Ždraljević, koordinator Kancelarije za mlade Gradske opštine Medijana i rukovodilac u Tržnici, inače desna ruka pomenutog direktora Đorđevića koji je radio i u njegovoj privatnoj firmi. Miloš Nikolić, pomočnik gradonačelnika Vranja, kao i potpredsednik Srpske Desnice i poverenik za Pirotski okrug Milan Petrović, kao i doskorašnji poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović.

Kompletan spisak pogledajte ovde.

Inače, Institut za političko umrežavanje je organizacija osnovana 2020. godine i predstavlja ga Aleksandar Đurđev, 41-godišnji predsednik stranke pod imenom Srpska liga, koalicionom partneru PUPS-a u vojvođanskom parlamentu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    07:37 // 30. 7. 2021.

    Docice momenat kada ce takvo ponasanje doci na naplatu. Sto narod teze zivi to se oni ponasaju bahatije. Jos malo cete tako ali narod je postao bure baruta a kad pukne prvi cete vi da naj...

  • to su uvlakaci

    22:45 // 28. 7. 2021.

    Poltronijada.

  • Poslanici

    19:22 // 28. 7. 2021.

    A kude su tu b anđur, milijićka o žarićka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: