Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 16. 3. 2020.

| Politika

GIK: Prekidaju se sve izborne aktivnosti u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
izbori
Izborni proces zaustavljen; ilustracija; foto: Vanja Keser

Zbog uvođenja vanrednog stanja Gradska izborna komisija u Nišu odlučila je da obustavi sve izborne radnje i aktivnosti. Novi rokovi počeće da teku kad se ukine vanredno stanje zbog virusa korona, a za sada nema objašnjenja da li to znači i odlaganje izbora zakazanih za 26. april, za koje su u Nišu predate 3 liste.

Srbija je u vanrednom, ali i u izbornom stanju, a članovi GIK-a na današnjoj sednici predizborne aktivnosti zaustavili su do daljeg.

Novi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike u Skupštini Grada Niša biće utvrđeni u skladu sa vremenom nastavka sprovođenja izbornih radnji koje će biti ustanovljeno odlukom o prestanku vanrednog stanja, kada se za to steknu uslovi - saopšteno je iz GIK.

Predstavnici GIK-a pozvali su se na Vladinu uredbu o vanrednom stanju.

Članom 5. navedene uredbe propisano je da se njenim stupanjem na snagu prekidaju sve izborne radnje u sprovođenju izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Vojvodine i odbornike skupština opština i gradova koji su raspisani za 26. april 2020. godine - obrazlažu iz GIK-a.

Izborni proces je tako zaustavljen, a ova odluka odlaganje izbora čini izvesnijim. Do sada su liste predale tri stranke - Srpska napredna, Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića i Srpska radikalna stranka. Deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju ranije je najavio bojkot, a Nova stranka izlazak na izbore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lobotomija

    13:08 // 17. 3. 2020.

    Ajde!? Pa zašto onda simpatizeri sekte zatrpavaju propagandom poštanske sandučiće? Umislili da su iznad države,zakona, kao i njihov vodja.

  • Marina baba

    20:16 // 16. 3. 2020.

    Šteta..... kako ćemo onda glasati za Vučića?

  • johny

    19:16 // 16. 3. 2020.

    Ako mogu da rade u leoni,jura,aster,cuntobel,sin von,imi,jonson,forum,moze valjda i da se glasa. ne treba odlagati izbore

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: