Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 19. 5. 2012.

| Politika

Glasanje na Crvenom Krstu bez većih problema

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
zgrada Op[tine Crveni Krst
Zgrada Opštine Crveni Krst

Opštinski izbori u opštini Crveni Krst ponavljaju se danas na 10 biračkih mesta. Prema rečima zamenika sekretara OIK, Vlastimira Petrovića od otvaranja birališta većih problema nije bilo.

Odlukom Upravnog suda i presudama na žalbe Nove Srbije, PREOKRET-a i Romske stranke „Jedinstvo“, opštinski izbori na Crvenom Krstu ponavljaju se na 10 biračkih mesta gde pravo glasa ima 13.654 građana.

- Sva biračka mesta otvorena su u 7 sati, s tim što smo imali kašnjenje od 15 minuta na biračkom mestu broj 4 u ETŠ „Nikola Tesla“, jer su konstatovali da nemaju lampu i sprej. Do 11 sati izlaznost je bila 8,3 odsto – kaže Petrović.

Operativni tim Opštinske izborne komisije obilazi sva birališta i, kako kaže Petrović, većih nepravilnosti nije bilo.

- Bilo je dilema na nekim biračkim mestima koji prst se obeležava da li levi ili desni, ali to smo rešili prema pravilima Izbornog zakona, a to je desni. Takođe, na biračkom mestu broj 2 predstavnici Romske stranke „Jedinstvo“ su agitovali na birače propagandnim materijalom i zbog toga su uklonjeni od strane predsednika biračkog odbora – rekao je Petrović.

Zamenik sekretara Opštinske izborne komisije naglašava da je njihova zakonska obaveza da ponovljeni izbori ptoteknu regularno i po zakonu, a da li će građani moći da glasaju i sutra zbog obeleženog prsta je pitanje za Republičku izbornu komisiju.

- Naš zadatak je da oformimo nove biračke odbore i obezbedimo biračka mesta za ponavljanje izbora na današnji dan i mi smo to i uradili. Sve sprovodimo po svim zakonskim propisima, a šta će sutra biti pitajte RIK – bio je jasan Petrović.

Dok su Južne vesti bile u prostorijama OIK Crveni Krst, zamenik sekretara Vlastimir Petrović telefonom je razgovarao sa zamenikom sekretara Republičke izborne komisije, koji je, prema rečima Petrovića, pružio podršku OIK Crveni Krst.
 

Policija prekinula sednicu OIK Crveni Krst

Kako su Južnim vestima potvrdili članovi OIK Crveni Krst jučerašnju sednicu komisije prekinuli su službenici niške Policijske uprave. OIK Crveni Krst OIK Crveni Krst, Velika Manić (u sredini)

- Ja to u svojoj političkoj karijeri nisam doživeo. Oni su došli po krivičnoj prijavi Nove Srbije da predsednicu komisije Veliku Manić vode na saslušanje. Mi smo obavestili i ministra Unutrašnjih poslova o ovom događaju – naglasio je vidno uzbuđen Vlastimir Petrović.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dejan

    10:31 // 20. 5. 2012.

    A rezultati? Gde su rezultati? Ocekivao sam jos sinoc info...

  • P.Enees

    00:15 // 20. 5. 2012.

    Tri puta na glasanje u ovako maloj opstini ?! Nit manje opstine, nit vece dreke...
    Svega ovog ne bi bilo da je Pera pisar na vreme otisao u policiju !!!

  • strazimir

    19:41 // 19. 5. 2012.

    Ce bude smejanje kad ce na neka mesta opet da se ponove.Vise je ljudi bilo u biracki odbor nego sto ih ima upisano-mislim na ukupan broj

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: