Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 23. 6. 2022.

| Politika

Glasanje u Velikom Trnovcu koje čeka cela Srbija - nije ni počelo, sukob i dojava o bombi

Autor:M. Dejanović i Lj. FilipovIzvor:Južne vesti
trnovac
Nije se još krenulo sa glasanjem; foto: JV

Ni nakon više od 3 sata od zvaničnog početka, na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi “Muharem Kadriu” u Velikom Trnovcu kod Bujanovca, nije krenulo glasanje od koga zavisi i formiranje parlamenta i Vlade Srbije. Najpre je glasanje kasnilo zbog sukoba među članovima biračkog odbora, a zatim je stigla i dojava o bombi u zgradi škole.

Dok se čeka policija, članovi biračkih odbora ne napuštaju glasačko mesto i pored zahteva direktora škole, koji je dojavu o bombi primio preko telefona.

Biračko mesto broj 6 u Bujanovcu, na kome se danas ponavljaju izbori po četvrti put još uvek nije otvoreno. Članovi biračkog odbora ne mogu da se dogovore oko raspodele dužnosti na biračkom mestu - saopštili su iz CRTE.

Šaip Kamberi, predstavnik Koalicije Albanaca Doline, kaže da je sukob među članovima biračkog odbora krenuo nakon provokacije predstavnika Socijalističke partije Srbije.

Mnogi birači su se vratili sa biračkog mesta i nisu mogli da glasaju. U međuvremenu, postoji upozorenje za "bombu postavljenu na školsku zgradu u kojoj se glasa", koju je direktor škole primio anonimnim pozivom, scenario za stvaranje straha kod albanskih glasača - kaže Kamberi.

Podsetimo, Republička izborna komisija je, postupajući po presudi Upravnog suda o prigovoru Koalicije Albanaca Doline, poništila rešenje Opštinske izborne komisije i time poništila glasanje, treće po redu na tom glasačkom mestu, održano 27. maja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Žvalavi pastir Šizoje

    11:16 // 23. 6. 2022.

    Glavni pastir poslao dojavu iz Brisela sa pokvarenog telefona!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: