Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 24. 5. 2021.

| Politika

Glišić najavio sednicu naprednjaka za 29. maj - prvo o Stefanoviću, ali na radaru i gradonačelnici

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
glišić sns niš
Glišić (usredini) sa članom IO Bajagićem i bivšim poverenikom za Niš Milovanovićem; Foto: JV

169 odbora SNS širom Srbije, kako kaže predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić, poslalo je svoje zapisnike sa ocenama čijim radom u stranci nisu zadovoljni. Odbori su se izjašnjavali o lideru beogradskih naprednjaka i ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, a Glišić kaže da će se raspravljati o svemu, pa će se tek onda glasati o predlozima.

Ideje o novom “brionskom plenumu” na kojem treba da dođe do razlaza Aleksandra Vučića i Stefanovića, Glišić odbacuje kao “idiotska poređenja”, ali kaže da mora da se utvrdi ko Vučiću radi o glavi.

Ta idiotska poređenja sa nekakvim plenumima ne zaslužuju komentar. A kakvih će sve biti kadrovskih promena i u kom obimu, dobićemo odgovor 29. maja. Zapisnici odbora, ukupno 169, polako pristižu u centralu stranke. Pažljivo ćemo analizirati, pa ćemo videti kakvo je mišljenje naših članova i sa čijim sve radom nisu zadovoljni - rekao je Glišić.

U tekstu na zvaničnom sajtu SNS, Glišić ne precizira da će se konkretno glasati o isključenju Stefanovića iz stranke.

Raspravljaćemo o svemu pa ćemo videti šta će biti predlozi o kojima se glasa - rekao je predsednik IO SNS.

Nakon junskih izbora promenjeno je, tvrdi Glišić, 50% predsednika opština i gradonačelnika po Srbiji, ali novi koji su sada u foteljama su, kako kaže, takođe na radaru.

I tokom njihovog mandata, baš kao i za vreme prethodnog, imaćemo preseke koji će nam reći ko pravi rezultate, a ko čeka da mu vreme prođe. Tamo gde se ne bude radilo, doći će do promena - rekao je Glišić.

Drugog kandidata za predsednika stranke od Vučića, naprednjaci nemaju, rekao je Glišić, jer mu “niko drugi nije ni do kolena”.

Podsetimo, niški naprednjaci su među prvima, pre više od 10 dana, izglasali nepoverenje Nebojši Stefanoviću, ali i Zlatiboru Lončaru koji je na dnevnom redu bio samo u Nišu i Pirotu.

Nakon toga je usledila lavina partijskih sastanaka širom Srbije na kojima se kao po komandi glasalo protiv Stefanovića, a sve zbog brojnih afera među kojima je i ona o prisluškivanju Vučića, koja i najviše, kako se čulo, smeta članstvu.

NIšlije i Piroćanci su bili protv Lončara, dok su Vranjanci u isti zapisnik ubacili i 6 svojih lokalnih funkcionera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AntiPA

    22:38 // 28. 5. 2021.

    Pa kakva ste to stranka ako jednom Aleksandru Vucicu, dokazanom mizantropu, manipulatoru, folirantu i Šešeljevom asistentu, “niko nije ni do kolena”? Pa kakvi su vam tek ostali članovi?

  • Kursumlija

    00:26 // 25. 5. 2021.

    A sta je sa Kursumlijom? Da li je ovo grad jednog kmeta? Da li su svi gradjani njeogovi robovi? Ovaj grad je u kandzama jedne privatne firme i svima je jasno koje. Da li ce neko da obrsti paznju i na ovaj kako kazu,, kraj sveta,, ili ce i ostali morsti da se sele i da ostave grad jednom coveku?

  • Mara

    21:57 // 24. 5. 2021.

    Preispitajte Gorana Miljkovica preds.Bele Palanke u cijem interesu radi,s obzirom da mu je glavno zanimanje otpustanje s posla svih ljudi koji su se njemu LICNO zamerili a onda svoj ...i pir sprovodi preko stranke i time se hvali nebi li zaplasio ostale!

    • Smuk

      08:52 // 25. 5. 2021.

      @Mara:Objasnili ste nam čime se "bavi"... s' obzirom na njegovo "obrazovanje",intelektualni nivo i empatiju prema svojim glasačima,to je sasvim dovoljno i korisno-za njega!
      Izborni uslovi se znaju:svako ko "donese" 40 glasova "partiji",prilikom izbora -biće zapošljen!Zato i vi imate svog "šerifa" a i "simpatizere" SNS-ovaca,"preletače" koji su sada na vlasti - i eto vam slike Srbije!

    • ђура

      18:11 // 25. 5. 2021.

      Што је научио да ради као демократа наставља истим темпом као напредњак . То је представник чувене Академије напредњака .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: