Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 24. 8. 2022.

| Politika

"Glumci, izvinite u ime Nišlija!" - poruka SSP-a zbog organizacije Filmskih susreta

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
filmski
Opozicija se izvinjava glumcima; foto: T. T.

Kritike koje su glumci Viktor Savić i Sloboda Mićalović uputili organizatorima Filmskih susreta zbog projekcije filmova na otvorenom tokom kiše i grmljavine, kao i odnosa prema glumcima, izazvalo je brojne komentare javnosti, a reagovao je i niški odbor Stranke slobode i pravde i uputio izvinjenje umetnicima. Ističu da je Niš grad meraklija i gostoljubivih ljudi, pa da lokalna vlast nezainteresovanošću za ovaj festival šalje lošu sliku o gradu.

Treće veče Filmskih susreta obeležila je jaka kiša i grmljavina, što je oteralo bojnu publiku sa Letnje pozornice. I pored toga nije se odustalo od projekcija na otvorenom, pa je organizacija razočarala glumce koji su javno kritikovali niške Filmske susrete.

"Glumci, izvinite u ime Nišlija!" - poruka je koju su iz niškog ogranka Stranke slobode i pravde uputili učesnicima 57. Filmskih susreta. filmski Kišni Filmski susreti; foto: T. T.

Niš je grad meraklija, gostoljubivih ljudi. U Nišu su svi dobro došli, dobro dočekani i ispraćeni. Nišlije ne zaslužuju da ostanu bez festivala uz koje su generacije odrastale. U ime svih slobodnomislećih, gostoljubivih Nišlija upućujem izvinjenje glumcima i svima koji su loše dočekani, koji su se osetili neprijatno i nepoželjno u našem carskom gradu. Izvinite! A na nama je da čuvamo duh grada, jer nakon ove vlasti na čelu s Draganom Sotirovski, od našeg grada ništa neće ostati. Dosta je više da nas bude sramota zbog onih koji za sram ne znaju - poručuju iz SSP-a.

Filmski susreti su, kažu, brend i duša Niša i ističu da je neverovatno koliko rukovodstvo ne brine za manifestacije koje su simbol grada.

Kako je moguće da nije bilo volje i sluha za organizovanje projekcija filmova u zatvorenom prostoru iako se znalo da će biti vremenakih nepogoda?! Kako je moguće da niko nije pozvao glavne glumce da pita da li dolaze, gde su smešteni, treba li im nešto?! Ni flašicu vode nisu obezbedili! Nevažno je da li se radi o amaterizmu, nezainzeresovanosti ili nesposobnosti lokalne vlasti, važno je da šalju lošu sliku o našem gradu - navode iz opozicije.

Podsetimo, i otvaranje 57. Filmskih susreta je pratila kiša, a gradonačelnica je tada istakla da ih nevreme neće sprečiti da se festival održi.

Festival će trajati do petka, 26. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Мина

    19:08 // 24. 8. 2022.

    Падале су кише и пре,али су глумци хвалили Ниш и Нишлије, најдивнија публика,(мада то говоре где год гостују), од којих су имали гошћење и тетошење, увлачење под кожу само да буду виђени у друштву глумаца, па први ред, као знак статусног симбола.А глумцима се осладило, живе још у убеђењу да су нешто посебно,богови.Занимање, као свако друго, спустили их на земљу, а ови дрчни,млади глумци дижу џеву

    • Torpedo

      19:29 // 25. 8. 2022.

      Mozda su glumci drcni, ali jos drcniji su ovi tvoji nalogbodavci, sto ti rekose sta da pises ! Takodje, tvoje gazde grada, unistise brend Nisa, neznanjem, neradom i bahatoscu !

  • danija

    18:45 // 24. 8. 2022.

    Ranije se znalo.Pula , nakon toga Nis. Mislim da do 90i neke nisam propustila ni jedan festival. Ovo sada je sramota za grad. Ali potpuno ocekivano.

  • Djole

    14:06 // 24. 8. 2022.

    Izvinite glumci sto pada kisa, a vi ' ocete na terevenke o trosku nas Nislija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: