Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:20, 20. 8. 2020.

| Politika

Govornica na sred državnog puta, bivši odbornik podneo izveštaj i pozvao na nove izbore

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
slavko
Slavko Ilić podnosi izveštaj građanima sa državnog puta Niš-Priština; Foto: Privatna arhiva

Petnaestak minuta pre isteka mandata u SO Kuršumlija Slavko Ilić odbornik Grupe građana u prethodne 4 godine, iskoristio je tako što se obratio javnosti na državnom putu Niš-Priština kod kuršumlijskog sela Kastrat i tako upoznao građane sa onim što je radio.

Ilić kaže da je primoran na ovakav potez jer tvrdi da nije moguće da se čuje njegov glas i glas opozicije Srpskoj naprednoj stranci na bilo kom mediju u Toplici, ali i čitavoj Srbiji.

On je iz Kuršumlije pozvao predsednika Srbije da raspiše nove izbore i poništi kako kaže ove koji su “falš”. IMG-fe30bc32dbfe404094d3b228c391bd39-V Ilić traži nove izbore i slobodu medija; Foto: Privatna arhiva

Pozivam opoziciju i građane čitave Srbije da se udruže i zatražimo nove izbore za 9 meseci, a da Vučiću damo rok od 30 dana da oslobodi sve medije. U suprotnom predlažem da se 6. oktobra građani Srbije okupe u Beogradu i da tu ostanemo dok ne podnese ostavku – rekao je Ilić.

Napominje da se kao odbornik u prethodnom sazivu borio koliko je mogao, da je predložio preko 1.000 dopuna dnevnog reda od kojih nijedna nije prihvaćena, preko 500 amandmana, na stotine puta se javljao po tačkama dnevnog reda, a nekoliko puta je bio isključivan sa skupštinskog zasedanja.

Dok se Ilić obraćao javnosti sa državnog puta, u zgradi SO Kuršumlija je u 10 sati počela konstitutivna sednica gde je ubedljivu većinu osvojila Srpska napredna stranka koja ima 17 od ukupno 25 odbornika.

Svoje predstavnike u gradskom parlamentu imaće i socijalisti sa 4 osvojena mandata, "Metla" sa 2, a Grupa građana "Spasimo Kuršumliju" i SRS imaće po jednog odbornika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    19:22 // 20. 8. 2020.

    Prava slika parlamentarizma u Srbiji !

  • Dzamutka

    16:33 // 20. 8. 2020.

    Podrzavam ovog postenog coveka ali, bolje u stalu da je otisao, bolje bi ga razumeli i poslusali .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: