Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 20. 4. 2021.

| Politika

Grad razmatra da ugostiteljima u Nišu odloži plaćanje naknade za bašte i umanji kiriju i nakon 1. maja

Autor:M.M.K.Izvor:Južne vesti
kafići
Grad razmatra mogućnost za dodatne olakšice; foto: Vanja Keser

Grad Niš razmotriće mogućnost da vlasnicima ugostiteljskih objekata odloži plaćanje korišćenja javne površine do 1. novembra 2021. godine, kao i mogućnost umanjenja cene zakupa prostora nakon 1. maja, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Udruženja ugostiteljskih objekata Konstantin sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

Predstavnicima ugostiteljskih objekata Grad je za sada obećao obustavu plaćanja naknade za isticanje firme, dok se o ostalim olakšicama odlučiti u narednom periodu.

Razmotrićemo predlog da vlasnicima ugostiteljskih objekata plaćanje zauzeća javne površine odložimo do 1. novembra 2021. godine, kao da eventualno umanjenjimo zakupnine za određeni vremenski period, kao i mogućnost da se i nakon 1. maja umanji zakup gradskog prostora - navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Grada Niša.

Vlasnici ugostiteljskih objekata ukazali da im je potrebna pomoć oko reprograma dugova u JP Objedinjena naplata. Kako je navedeno, najavljeno poskupljenje vode i komunalnih usluga neće obuhvatiti pravna lica. Iz Grada podsećaju da je do 1. maja ove godine zakup gradskog prostora manji za 50 odsto. Kako ističu, prema zahtevu ugostitelja za zakup javne površine urbanistički uslovi važiće dve godine.

Inače, u Vranju je Gradsko veće predložilo odbornicima da usvoje predlog da se naknada za bašte u ovoj godini umanji za 90%, dok zakup za letnje bašte uopšte neće plaćati ove godine ugostitelji u Beloj Palanci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Milovanović

    18:55 // 20. 4. 2021.

    Ali im naplatite sto du izbacili baste jos pre nego je pocela sezona.

  • Ivan

    17:24 // 20. 4. 2021.

    Svaka cast za to, em imaju najbolje lokacije, najvise posla, i sad dzabe lokal...Svaka cast...A svi van sto placamo kiriju da crknemo kao i obicno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: