Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 17. 2. 2022.

| Politika

Građani mogu da provere da li su upisani u birački spisak i tačnost podataka

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
glasanje
Birački spiskovi biće zakjučeni 18. marta; foto: arhiva JV/ Vanja Keser

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je sve građane da na vreme provere da li su upisani u birački spisak, kao i tačnost podataka, kako bi 3. aprila mogli da glasaju na izborima. Kako je saopšteno, birački spiskovi sa svim promenama biće zaključeni 18. marta.

Oni koji žele da provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak i da li su im podaci tačni mogu to da provere u opštinskoj ili gradskoj upravi gde imaju prebivalište ili na sajtu Ministarstva.

Kako navode iz Ministarstva, upis, izmena, dopuna ili ispravka, kao i brisanje iz biračkog spiska obavlja se po službenoj dužnosti ili na zahtev građana koji se podnosi opštinskoj ili gradskoj upravi.

Svaka promena u biračkom spisku mora da se zasniva na podacima iz matičnih knjiga, drugih službenih evidencija i javnih isprava, o čemu odgovarajuće rešenje do zaključenja biračkog spiska donosi opštinska odnosno gradska uprava, a od zaključenja biračkog spiska pa sve do 72 časa pre dana izbora rešenje donosi Ministarstvo - saopštavaju iz Ministarstva.

Na rešenje gradske uprave građani mogu podneti žalbu Ministarstvu u roku od 24 sata od kada su primili rešenje, a protiv rešenja Ministarstva mogu podneti tužbu Upravnom sudu.

Oni koji imaju boravište van Srbije mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva najkasnije pet dana pre zaključenja biračkog spiska podneti zahtev da glasaju u inostranstvu.

Iz Ministarstva podsećaju da je jedinstveni birački spisak javna isprava i da je reč o elektronskoj bazi podataka koja se svakodnevno ažurira.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    11:44 // 20. 2. 2022.

    sta ako ne izadjwm da glasam?

  • Marko Ivanovic

    23:33 // 17. 2. 2022.

    Biracke spiskove ce proveravati i azurirati botovski tim sns-a u standardnoj formaciji 2 coveka (kao J. Svedoci) takozvani njihov VDV (Vrata do vrata) Americki sistem door by door. Izmanipulisani i ocajni ljudi u ocajnoj nadi da ce ih zaposliti a ustvari samo ce biti iskorisceni da budu na prvoj liniji fronta stranke...Jadno i bedno...

  • Goga

    22:31 // 17. 2. 2022.

    Meni dva roditelja nisu izbrisana.preminulu.Pazljivo cu paziti da LU je neko glasao .Otići ću pri zatvaranju glasačkih mesta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: