Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:23, 12. 5. 2020.

| Politika

Građani na jugu Srbije mogu da provere birački spisak i svoje podatke

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
glasačka kutija
Izbori će se održati 21. juna; foto: Vanja Keser

Nakon ukidanja vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije virusa korona, nastavljene su političke aktivnosti, a izbori pomereni za 21. jun. Građani Niša, Leskovca i Vranja mogu proveriti da li su upisani u birački spisak i da li su im podaci tačni.

Uvid u deo biračkog spiska Nišlijama će biti dostupan do 5. juna, do kada mogu proveriti validnost podataka i to u prostorijama Gradske uprave, u kancelariji broj 41, u Ulici Nikole Pašića 24. Radno vreme ove kancelarije je od 7:30 do 15:30 radnim danima, a subotom od 8 do 15 sati.

Zahtevi za promene u delu jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji grada Niša mogu podneti Gradskoj upravi najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 5. juna u ponoć. Građani mogu od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine do najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno do 30. maja do ponoći, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji grada Niša (izabrano mesto glasanja) - navode u Gradskoj upravi.

Za bliža obaveštenja građani se mogu obratiti na telefone 018/504 621 i 018/504 622.

Isti rokovi su i za građane Leskovca, a oni svoje podatke mogu proveriti u Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave grada Leskovca, u Ulici Pana Đukića 11, kancelarije broj 15 i 22, svakog radnog dana od 7 do 20 sati, a subotom i nedeljom od 7 do 15 sati.

Gradska uprava u Vranju radiće od 7:30 do 15:30, a građani podatke mogu proveriti u kancelariji broj 8 u Ulici kralja Milana 1.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se uraditi i preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishlija

    10:11 // 13. 5. 2020.

    Bilo je reci da cemo moci da proverimo dali smo glasali. Dali neko zna da je to dostupno i gde, jer hocu da proverim ko glasa umesto mene?

  • Mika

    23:25 // 12. 5. 2020.

    A, sta cemo sa PREMINULIMA koji su i dalje na ovim spiskovima?!?

    • Ex faca

      14:19 // 13. 5. 2020.

      Oni su najkapilarniji glasači, a ne mogu ni da se bune. Dok se ne izmisli pouzdana vakcina protiv ovog virusa i dok svi ne skinu maske i zabrane ne izlazim ni na izbore ni na bilo šta gde ima više od 5-6 ljudi. Rukavice i masku ne skidam ni caru.

  • Mara

    21:51 // 12. 5. 2020.

    Naravno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: