Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 30. 12. 2023.

| Politika

Građani na jugu ponovo glasaju na 13 biračkih mesta, u Nišu najmanja izlaznost

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
izbori
Biračka mesta se zatvaraju u 20 sati; foto: Aleksandar Kostić

Na 13 biračkih mesta u pet opština na jugu i Nišu danas se ponavlja glasanje za vanredne parlamentarne izbore, koji su održani 17. decembra. Iz izbornih komisija ističu da glasanje protiče bez problema, trenutno je najveća izlaznost u Lebanu, a najmanja na biračkim mestima u Nišu.

U Nišu se glasanje ponavlja u Opštini Medijana na biračkom mestu broj 22 u Osnovnoj školi “Sveti Sava” i broj 43 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” i do 14 sati izlaznost je bila 14,86%.

U Svrljigu glasači ponovo izlaze na 4 biračka mesta - broj 6, broj 22 u selu Okruglica, broj 25 u selu Periš i broj 37 u selu Merdželat.

Glasanje se ponavlja i u Vlasotnicu - na biračkom mestu broj 2, broj 24 u Lipovici i broj 45 u Gornjem Dejanu.

Birači opet izlaze na glasanje i u Babušnici i to na izbornom mestu 24 u selu Dučevac i 28 u selu Kambelevac.

U Bojniku građani ponovo glasaju na biračkom mestu broj 2, a u Lebanu na biračkom mestu broj 40 gde je izlaznost najveća - 82%.

Podsetimo, Republička izborna komisija donela je rešenje o ponovnom glasanju na 35 biračkih mesta u Srbiji za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike.

U međuvremenu, na sednici RIK-a doneto je novo rešenje o ponovnom glasanju - na jugu su poništeni izbori na tri biračka mesta u Beloj Palanci, pa će građani ponovo na glasanje 2. januara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    06:34 // 31. 12. 2023.

    Parizer dahija predoziran vlascu,a mozda i necim iz prve ruke ponosno umesto RIK-a opet objavljuje rezultate ove lakrdije od izbora i apsolutnu pobedu,nesiguran da li je 129 ili 130 mandata...naravno sledi i ekspresna vlada u januaru,spalir njegovih poltrona na celu sa Brnabom aplaudira uz kiseo osmeh....lose rezirana predstava,ko nije gledao,sledi prica u 10h o tigru.Sretna Nova Godina!!!

  • Zoran Krstić

    20:17 // 30. 12. 2023.

    Baš će neko da potrči dan pred novu godinu da glasa na nameštene izbore. Jedino parizeri će da izađu

  • Branko Petrovic

    18:10 // 30. 12. 2023.

    Farsa od ponovljenih izbora.U Lebane i mozda neko glasa jer oni jadni nemaju si pojma sta se desava u drzavi.A u Nis jedva cekam da vidim koliko je izaslo da glasa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: