Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 21. 2. 2019.

| Politika

"Građanski front": Agencija rekla da Vučić može da radi sve što poželi

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
vucic
Front ne odustaje; foto: printscreen

Odgovor Agencije za borbu protiv korupcije da Aleksandar Vučić ne krši zakon u kampanji “Budućnost Srbije” za "Građanski front" znači da je aktuelnom predsedniku Srbije dozvoljeno da radi sve što poželi. Najavili su i da će tražiti od Ustavnog suda ocenu ustavnosti Vučićevih postupaka.

U Frontu tumače da je Agencija za borbu protiv korupcije svojim saopštenjem ukazala da Aleksandar Vučić obavlja funkciju predsednika Srbije na neetičan način, jer zloupotrebljava činjenicu da ni državni Ustav ni Zakon o predsedniku Republike nisu precizno propisali šta obuhvata predstavljanje Republike Srbije u zemlji.

Izneto stanovište Agencije u praksi znači da predsednik države može da radi sve što poželi i da to podvede pod "predstavljanje Republike Srbije" - kažu u Frontu.

Agencija je juče saopštila da je predsednik Republike izuzet od obaveze funkcionera da "nedvosmisleno predoče sagovornicima i javnosti da li iznose stav organa u kojima vrše javnu funkciju ili stav političke stranke odnosno političkog subjekta”.

Front naglašava da je Ustavom definisano da predsednik Srbije ne može imatu drugu javnu funkciju (Član 115) i da političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast, niti je potčiniti sebi (Član 5).

S obzirom na to da se Aleksandar Vučić istovremeno nalazi i na funkciji predsednika Srpske napredne stranke, njegovi javni nastupi sigurno dovode javnost u nedoumicu šta je od onog što izgovara stav države koju predstavlja, a šta stav partije na čijem je čelu - navode u Frontu.

Da je u pitanju svesna namera, a ne slučajnost, za "Građanski front" je dokaz to što se i o stranačkim i o državničkim aktivnostima Aleksandra Vučića izveštava preko portala vucic.rs.

Građanski front će se obratiti i Ustavnom sudu zahtevom da oceni ustavnost postupaka Aleksandra Vučića u kampanji "Budućnost Srbije" - rekli su u Frontu.

Podsetimo, "Građanski front", čiji je član i niški Udruženi pokret slobodnih stanara, prijavio je Vučića Agenciji, a ova institucija je ekspresno juče odgovorila da Vučić nije prekršio zakon u kampanji "Budućnost Srbije". Mnogi analitičari Vučićevu turneju vide kao predizbornu kampanju i kao odgovor na proteste “1 od 5 miliona” koji se vikendima održavaju širom Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pepe

    19:05 // 21. 2. 2019.

    Господо из грађанског фронта, изгледа да се Вама више свиђа Председник који није обавештен низашта (ВК) или Председник који бежи у Румунију када му странци хапсе грађанина Србије (БТ)? Обојица се нису мешала чак ни у посао у оквиру своје надлежнисти, а смета Вам неко ко ради сваки дан.

    • Mile Travar

      23:35 // 21. 2. 2019.

      A tebi jel bi smetalo ako bi prvo slovo tvog lažnog nadimka zamenili sa "C" (ćirilica)?

  • Palestina

    17:33 // 21. 2. 2019.

    Opet ce da jurnu na vlast. Kao po Novom zavetu.

  • Mogli

    17:29 // 21. 2. 2019.

    Mogu i oni i on.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: