Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 29. 3. 2022.

| Politika

Gradonačelnica Niša kaže da su Trg i ulice uredili naprednjaci, ne pominje da ih plaćaju građani

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
sns
Gradonačelnica u objavi napisala da su naprednjaci uradili ulice i trgove; foto: Dragana Sotirovski/Fejsbuk

"Naprednjaci rade za građane. Zajedno smo uradili mnogo toga" - napisala je u objavi gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pa nabrojala rekonstrukciju ulica, trgova, kao i izgradnju kanalizacije i vodovoda, početak radova na akva-parku. Na pitanje da li su to uradili članovi SNS-a ili nadležna preduzeća koja plaćaju građani, odgovorila je da je to uradila izvršna vlast, a pitanje od javnog interesa pretočila u politiku.

Na Trgu kralja Milana u nedelju je Sotirovski pozdravila članove Srpske napredne stranke, a time se pohvalila i na zvaničnoj Fejsbuk stranici. Pored toga što je pozvala građane da glasaju za listu Aleksandra Vučića, nabrojala je i šta je sve to izgrađeno u Nišu, a radove prepisala SNS-u. sns Predizborna kampanja; foto: Dragana Sotirovski/Fejsbuk

Naprednjaci rade za građane. Zajedno smo uradili mnogo toga. Rekonstrukcija ulica Jovana Ristića i Petra Vučinića su pri kraju, centralni gradski trg je završen, a počeli smo da sređujemo još jedan – Sinđelićev trg kod suda. Ulica Vojvode Putnika će dobiti novi asfalt, gradimo vodovod, kanalizaciju, započet je akva-park, postavljene su nove kante za smeće u glavnoj ulici, povećali smo broj parking mesta, a sve radimo u interesu građana i kako bi Niš bio moderan evropski grad - napisala je gradonačelnica.

Iako iz njenog Kabineta nisu odgovorili na pitanja Južnih vesti da li su ulice i trgove radili naprednjaci ili nadležne službe, Sotirovski je u sklopu karavana komentarisala ko stoji iza tih radova - izvršna vlast.

Ovih dana je bilo pitanje da li naprednjaci asfaltiraju ulice ili rade kanalizaciju ili vodovod, to radi izvršna vlast, ali u izvršnoj vlasti mi nemamo opoziciju. Dakle, mi smo jedina stranka sa našim koalicionim partnerima, tako da se to podrazumeva za one koji poznaju politiku - rekla je Sotirovski.

Međutim, oni koji poznaju javni inetres znaju da radove u Nišu finansiraju građani, a ne političke stranke. Da li onda Sotirovski raspolaže nekim drugim informacijama koje javnost nema i da li zna da je njena funkcija javna, a ne stranačka, pitanja su poslata njenom kabinetu. sns SNS skup ispred gradskog objekta; foto: printscreen

Predstavnici Srpske napredne stranke, na čelu sa gradonačelnicom i direktorom Univerzitetskog kliničkog centra Zoranom Perišićem govorili su i ispred Uslužnog centra Gradske opštine Pantelej, dok ih je u pozadini, sa slike, gledao Vučić.

Podsetimo, u ovoj kampanji nezavisni posmatrači upozoravali su da se izgubila granica između stranačkog i javnog posla i interesa, da se javni resursi zloupotrebljavaju, a da predstavnici vlasti vode "funkcionersku kampanju".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Niš

    14:52 // 31. 3. 2022.

    SNS je obezličio Niš kao i ostale gradove gde su nažalost na vlasti. Vrhunac neukusa i nemara je tvrđavski most bez svetiljki, slučaj nezabeležen u svetu.
    Posebno ruglo i sramota za Niš je megaposter jajoglavog Vučića na Ambasadoru. Uvreda za svakog istinskog nišliju.

  • Dusa

    15:32 // 30. 3. 2022.

    Zena je informisana od njenih penzionisanih batlera preletaca iz drugih partija zbere sve jer ona se ne razume U nijednu sveru sem mikrofona da postavlja pitanja a odgovore ne moze Sama da da

  • dusan

    10:05 // 30. 3. 2022.

    sve je gore i gore samo čekam da skroz propadnemo i Cao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: