Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 5. 7. 2023.

| Politika

Gradonačelnica Niša poručila ambasadoru iz Kijeva da Srbija poštuje integritet Ukrajine

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
ambasador
Gradonačelnica istakla da Niš ima brojne pogodnosti za investitore; foto: Grad Niš

Ukrajinski privrednici su zainteresovani za otvaranje proizvodnih pogona u inostranstvu, a Niš bi kao grad na raskrsnici puteva koji ima i aerodrom, mogao da bude provlačan za ulaganje, rekao je ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač, prilikom posete Nišu. Gradonačelnica je istakla da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da Niš ima brojne pogodnosti za investitore.

ambasador (1) Zahvalio se Srbiji na pomoći; foto: Grad Niš Ambasador koji je juče boravio u Nišu u protokolarnoj poseti zahvalio se Srbiji što poštuje međunarodno pravo, kao i na pomoći koju je uputila Ukrajini. Volodimir Tolkač je naglasio da se zalaže za jačanje bilateralnih odnosa između regiona dve zemlje.

Ukrajinski privrednici zainteresovani za otvaranje proizvodnih pogona u inostranstvu, a da bi Niš kao grad na raskrsnici puteva koji poseduje i aerodrom mogao da bude privlačan za ulaganje - rekao je ambasador.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je ambasadoru poručila da će Srbija biti privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država i da uvažava i teritorijalni integritet Ukrajine. Podsetila je da je Srbija više puta upućivala humanitarnu pomoć ukrajinskom narodu, donirala dva sanitetska vozila i za pomoć deci i raseljenim licima donirala 3 miliona evra. Takođe je istakla da je Srbija prema podacima iz aprila ove godine, pružila utočište za više od 28.000 Ukrajinaca.

Ona je istakla je da Niš, kao univerzitetski grad, ima mnogo prednosti, da je već privukao brojne investitore i da u gradu uspešno radi Naučno tehnološki park.

Zbog brojnih pogodnosti za investitore Niš proglašen gradom sa povoljnim poslovnim okruženjem. Svaka saradnja koja je u obostranom interesu je dobrodošla, naročito ako znamo da su obe zemlje na putu ka Evropskoj uniji - rekla je Sotirovski.

Ambasador Volodimir Tolkač juče se sastao i sa predstavnicima Regionalne privredne komore Niš, gde su govorili o stanju industrije u Ukrajini i, kako su naveli, mogućnosti potpisivanja Sporazum o slobodnoj trgovini između dveju zemalja koji će dati podsticaj razvoju bilateralnih ekonomskih odnosa u budućnosti.

Podsetimo, reč je prvom susretu ukrajinskog ambasadora i gradonačelnice Niša od početka rata u Ukrajini. Gradonačelnica Niša je pre godinu dana bila u Rusiji i sa Kurskom obnavljala saradnju i planirala dalju ekonomsku, kako su saopštili.

Izjava posle sastanka u 11 sati nije bilo, kao ni pitanja, a saopštenje je objavljeno sinoć u 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kole

    20:29 // 6. 7. 2023.

    Dobro dosso je Ukraindki ambasador u Nis kao i gradjani Ukraine.

  • З. Јовановић

    14:44 // 6. 7. 2023.

    Украјинске инвестиције у иностранству могу бити искључиво од бежећих криминогених структура. Наша Намештеница ради "научни рад" о спољној политици - ЦИРКУС !

  • Srba

    02:29 // 6. 7. 2023.

    E, ako im je rekla! Sad je Ukrajincima sigurno mnogo lakše.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: