Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 22. 11. 2021.

| Politika

Gradonačelnica i predsednik Skupštine Niša pred sudom, u oba slučaja nema službene beleške

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
dzunic i sotirovski foto FB zvanicna strana D.S
Džunić i Sotirovski zbog prekrpaja na sudu; foto: FB zvanična strana D. S.

Oni koji su na dve najvažnije funkcije u Nišu, gradonačelnica Dragana Sotirovski i predsednik Skupštine Boban Džunić, nalaze se u predmetima niškog Prekršajnog suda, potvrđeno je iz ove institucije. Razlozi su saobraćajni prekršaji, ali ni u jednom slučaju, kako je rečeno u Sudu, ne postoji službena policijska beleška sa lica mesta.

Iz Prekršajnog suda su novinarima dostavili rešenja o pokretanju prekršajnih postupaka u oba slučaja i ranije potvrdili da se vodeći ljudi Niša nalaze u njihovim spisima.

Obaveštavamo da se u Prekršajnom sudu vodi postupak protiv okrivljenog Bobana Džunića pod poslovnim brojem PR 64XX/XX i okrivljene Dragane Sotirovski pod poslovnim brojem PR 92XX/XX (brojevi postupaka poznati novinarima) - piše u saopštenju.

Slučaj zbog kojeg je gradonačelnica na sudu već je poznat javnosti i reč je o udesu koji je službenom “škodom” početkom jula imala na putu za Sokobanju kada je, prema sopstvenom priznanju, lično bila za volanom. Nadležan u ovom slučaju je Prekršajni sud, odeljenje u Aleksincu. resenje sotirovski Rešenje Prekršajnog suda - Sotirovski

Prekršajni postupak je pokrenut zbog prekršaja iz člana 333, stav 2, tač. 43 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima - piše između ostalog u rešenju.

Za ovaj prekršaj predviđena je, kako piše u Zakonu, kazna od 5.000 dinara, a tačka 43 upućuje na član 82. koji se odnosi na obavezu vozača da drži rastojanje tako “da može ​​blagovremeno da uspori ili se zaustavi, ako vozilo ispred njega uspori ili se zaustavi”.

Gradonačelnica je ranije tvrdila da je učestvovala u lančanom sudaru.

Bili smo u lančanom sudaru. Klasična nezgoda na putu. Kada se to dogodilo ja sam pozvala policiju, insistirala sam na tome. Zapisnik u policiji postoji. Nigde nisam išla privatno - rekla je ranije Sotirovski.

Međutim, službena beleška o ovoj nezgodi, kako je rečeno u policiji, ne postoji, a u Prekršajnom sudu kažu da nije ni sada dostavljena sa prekršajnom prijavom, pa je ni oni nemaju.

Policijska uprava Niš je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, kako se vidi u zvaničnim dokumentima, sudu dostavila tek 17. avgusta ove godine što je skoro mesec i po dana kasnije od datuma za koji je Sotirovski tvrdila da se udes dogodio, a to je 8. jul.

U rešenju o pokretanju prekršajnog postupka su zaštićeni lični podaci, ali se zaključuje da je njime obuhvaćena još najmanje jedna osoba.


Džunić: Čim budem saznao o čemu se radi dobićete komentar

O predmetu koji su u Prekršajnom sudu naveli kao Džunićev, na portalu na kojem se prati tok predmeta naznačeno je da je reč o “upravljanju vozila pod dejstvom alkohola ili drugih omamljujućih sredstava”.

dzunic prekrsaj Rešenje Prekršajnog suda - DžunićTo je potvrđeno i samim rešenjem, jer se okrivljeni tereti zbog prekršaja iz člana 331, stav 1, tačka 55 iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Za kršenje ovog člana, kako piše u Zakonu, predviđena je kazna od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora od 30 dana, a tačka 55 upućuje na alkoholisanost onog koji upravlja vozilom.

Zahtev za pokretanje postupka podnela je Saobraćajna policija u Nišu, 24. juna ove godine, a iz suda su naznačili da ni u ovom predmetu nema službene policijske beleške sa lica mesta.

Poziv na saslušanje poslat je, kako piše na zvaničnom sajtu, 19. novembra, a Džunić kaže da tek treba da sazna o čemu je reč.

Čim budem pozvan i budem i ja saznao, ja ću vam dati komentar odmah. Nemam ja tu šta da krijem - rekao je Džunić.

Podsetimo, predsednik niške Skupštine već ima jedan proces pred niškim pravosuđem zbog sumnje da je proneverio oko 3 miliona evra iz projekta EU “Living green”.

Hapšen je juna 2017. u akciji “Signal”, a poslednje informacije iz marta ove godine su da je Viši sud delimično prihvatio optužnicu tužilaštva, ali nema informacija da li je suđenje počelo.

Predsednik niškog parlamenta postao je u avgustu 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    11:17 // 23. 11. 2021.

    Леле- ки уписани на ову фотку!

  • Milan

    22:35 // 22. 11. 2021.

    Kakva slika.. I ovakvi nas zezaju.. Nismo ni za bolje

  • Ljuba

    20:33 // 22. 11. 2021.

    Ni vecih nam politicara ni boljih vozaca, a vozaju nas...samo tako

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: