Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 24. 1. 2022.

| Politika

Gradonačelnica o referendumskom “ne” u Nišu: Nema sekiracije, referendum uspeo na nivou Srbije

Autor:A. S, T. T.Izvor:Južne vesti
sotirovski
Gradonačelnicu ne sekira rezultat referenduma; foto: T. T.

“To što su Nišlije glasale većinom za “ne” u ovom trenutku ne znači ništa”, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, jer je referendum na nivou Srbije uspeo. Kao pozitivan primer navodi rezultate ponovljenog referenduma na jednom biračkom mestu u Knez Selu, gde je pobedila opcija “da” uz obrazloženje da je takav rezultat kada se lepo objasni građanima.

Upravo je, kako smatra Sotirovski, objašnjavanje izostalo, pa je, uz namerno širenje dezinformacija i rezultat refernduma takav kakav jeste.

Imali ste i neke ljude koji sebe nazivaju opozicijom, a i mnoge ljude koji su i na društvenim mrežama pokušali da zloupotrebe opciju da birate “da” ili “ne”, tako što su, između ostalog, govorili sugrađanima da ukoliko zaokurže “da” to znači da Vučić mora da ode sa vlasti i da aktuelna vlast odlazi sa svih pozicija. Zato su ljudi iz straha i neznanja i jer nisu na vreme dobili sve informacije… mnogi nisu ni izašli na glasanje - kaže Sotirovski.

Ipak, 53,28% zaokruženih “da” u Nišu, kako sama kaže, nisu razlog za sekiraciju.

Taj procenat, uopšte u Srbiji, u ovom trenutku ne znači ništa i nema mnogo sekiracije. Niti je to odraz, kako su neki pokušali da predstave, nečijeg nezadovoljstva radom na lokalu. Mi kroz razgovore sa građanima, istraživanjima koje radi naša stranka gotovo u svim gradovima, svakoga trenutka znamo koliko smo dobro ili loše i znamo šta nam je činiti i koliko poverenje imaju u našu stranku i našeg predsednika - rekla je Sotirovski.

Zaključuje da mora “još jače i još bolje”, a najavljuje i da je procenat realizacije budžeta za 2021. Godinu oko 95%, što je rekord u poslednjih 15 godina.

Podsetimo, da je loš rezultat u Nišu možda i signal nezadovoljstva radom lokalne vlasti, mišljenje je i narodnog poslanika SNS Miloša Banđura.

On deli stav i da rezultat ne daje puno razloga za radovanje opoziciji, koja sa druge strane u pobedi “ne” vidi i da je moguća pobeda na predsedničkim i parlamentarnim izborima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aki

    08:51 // 26. 1. 2022.

    "kad se lepo objasni" u prevodu,kad se saberete tamo gde ste omašili, pa pokradete kako već samo vi znate.

  • Mile novinar

    08:02 // 26. 1. 2022.

    Ti uvek kod šefova na varijabli. Usladio ti se svaki odlazak u Bg. Koristi, vreme ti prolazi

  • Ana

    11:23 // 25. 1. 2022.

    Ona je tu samo da trpi kritike, svi znamo ko iz bg uz pomoć familije ovde vodi politiku u Nišu i okolini , ova zena ne radi ništa loše

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: