Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 23. 4. 2019.

| Politika

Gradonačelnik Leskovca: Od faraona do titule džentlmena godine

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
cvetanovic
Još jedno priznanje za Cvetanovića, foto: Grad Leskovac

Nakon prošlonedeljne pošiljke iz Hong Konga u kojoj je pored časopisa bila i diploma, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ove nedelje dobio je i priznanje "Prvog kluba dama", odnosno - proglašen za "Džentlmena godine". Navode da je nagradu dobio zbog zalaganja za eliminisanje stereotipa u poslovnom okruženju, a dok informacija o tačnim kriterijumima nema, opozicionari brojne "nagrade" vide kao način prikrivanja neuspeha u rukovođenju gradom.

Cvetanović se sada našao u društvu pevača i drugih iz javnog života, poput Sergeja Ćetkovića, Željka Samardžića, ali i Snežane Đurišić i ministarke Slavice Đukić Dejanović, koji su takođe nagrađeni.

Za "Džentlmena godine", prema podacima sa gradskog sajta, izabran je jer se zalaže za eliminisanje stereotipa koji postoje kada je reč o angažovanju žena i muškaraca na rukovodećim pozicijama. Ipak, osim kratke pohvale, informacije o načinima dobijanja ove nagrade na gradskom sajtu nema.

U Leskovcu veliki broj žena nalazi se na odgovornim funkcijama, a gradonačelnik svoju energiju usmerava ka nastavku izgradnje Leskovca u lep, moderan i ekonomski jak grad - piše na gradskom sajtu.

Koliko mu ovo priznanje znači i šta za njega predstavlja ova titula od Cvetanovića nismo uspeli da saznamo, jer je, kaže, u gužvi.

Trenutno sam zauzet, pozovite me kasnije - bio je kratak Cvetanović.

Ni kasnije se nije javio, tako da nema njegovog komentara na nagradu za "Džentlmena godine" koja je ustanovljena 2018. i deo je međunarodne dodele priznanja Dama godine koju već 5 godina organuzuje Prvi klub dama.

Iako su organizatori rekli da će u toku dana odgovoriti na pitanja o tome po kom principu se biraju "dame i džentlemeni", ali i ko finanasira celokupnu manifestaciju, do objavljivanja teksta odgovore nismo dobili.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici Dama godine piše da je to "manifestacija koja slavi ženu kao damu i da je jedinstvena u Evropi".

Nagrade dobijaju istaknute žene iz javnog, privrednog i društvenog života, a dodeljuju se 2 puta godišnje - aprila u Beogradu uspešnima iz Srbije, kao i oktobra u Vrnjačkoj Banji, gde su dobitnici i iz regiona.


Spirićeva: Kupovinom diploma se prikriva neuspeh

Zvanja i priznanja koja u poslednje vreme Cvetanović često dobija, Jelena Spirić, opozicina odbornica lokalnog parlamenta, vidi kao prikrivanje neuspeha u ozbiljnom poslu kojim bi gradonačelnik trebalo da se bavi.

Džentlmena u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci nema, kaže ona, i tvrdi da je na snazi zloupotreba žena zarad prikrivanja malverzacija.

Bilo bi mi draže da je poznat u Srbiji, a pre svega u Leskovcu, po privlačenju investicija, otvaranju novih radnih mesta ili bar jednim kapitalnim objektom za punih 7 godina rukovođenja gradom, a ne najnižim platama u Srbiji i neuspehom da stvori uslove za pristojan život u Leskovcu - kaže Spirićeva.

Kao aktuelnije teme od gradonačelnikovog estradnog života, ona ističe činjenicu o masovnom iseljavanju ljudi iz Leskovca.

Podsetimo, Cvetanoviću je prošle nedelje iz Hong Konga stigao časopis i 2 diplome za uspešnog lidera, nagrade za koje svako može sam da se prijavi i za šta se plaća kotizacija od više stotina evra..

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    13:09 // 1. 5. 2019.

    Narcizam je mentalna bolest......

  • Mika Bets

    00:29 // 25. 4. 2019.

    Prosecna starost automobila u nasem Leskovcu je20.4 godine-najveca u Srbiji-mi smo moj mesko ne gentlmeni nego krsmeni jer vozimo KRSEVE.

  • dux

    08:25 // 24. 4. 2019.

    Realno, tako prosečna SNS glasačica i zamišlja džentlmena....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: