Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:41, 31. 10. 2019.

| Politika

Gradonačelnik Leskovca obilazio gradilišta, za kašnjenja krivi izvođače

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
goran cvetanović, obilazak gradilišta
Cvetanović proveravao ima li radnika na gradilištima, foto: Grad Leskovac

Iako to, kako kaže, nije njegov posao, prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas nekoliko gradilišta gde kasne radovi, kako bi “pritisnuo” izvođače. Većina projekata sa kojima se kasni radi leskovačka firma, a Cvetanović kaže da je izvođač novčano kažnjen, ali da ne zna kada će radovi biti završeni.

Parterno uređenje ispred hale Partizan i preko puta Tehnološkog fakulteta, atmosfersku kanalizacija u selu Krajince, asfaltiranje Podgoričke i Ulice 22. divizije i rekonstrukciju vrtića “Bambi” radi firma “SNL gradnja” koja je, kao najpovoljniji izvođač, izabrana u postupku javne nabavke.

Cvetanović je u ulozi inspektora obišao ova gradilišta kako bi se uverio ima li radnika i kojom dinamikom se radi. Najviše problema Grad kao investitor ima sa ovom lokalnom firmom, kaže Cvetanović, jer ne poštuje rokove. goran cvetanović, obilazak gradilišta Za kašnjenje krivi izvođači, foto: Grad Leskovac

Oni su novčano kažnjeni sa 5% od ukupne vrednosti za svaki ugovor, to je ono što mi možemo da uradimo. Mi želimo da podržimo naše lokalno preduzetnike, srećni smo kad oni dobiju posao, ali nam je važno da se radovi završe u predviđeno vreme. Nažalost, u poslednje vreme se kasni sa adekvatnom realizacijom važnih projekata u našem gradu - rekao je Cvetanović.

Iako za neke ugovore, poput partnernog uređenja ispred hale Partizan koje je trebalo da bude završeno krajem jula ili vrtića "Bambi" čiji je rok za zavšretak istekao pre 2 meseca, postoji zakonska mogućnost raskidanja ugovora, Cvetanović navodi da bi se time samo produžili radovi.

Investitora, kaže, moli da ne budu pasivni, nego ozbiljni kada je posao u pitanju.

Lično sam išao i molio, ubeđivao da moraju da imaju drugačiji sistem, da ne možemo da dozvolimo da budu pasivni, ali i dalje ima problema. Ovo čak i nije moj posao, ali smatram da treba da ga uradim - kaže Cvetanović.


Ne zna se kada će vrtić “Bambi” biti završen

Iako je trebalo da početkom nove školske godine mališani krenu u renovirani vrtić “Bambi” to se još nije desilo. Deca su prebačena u prostorije vrtića “Lane” što je nekim roditeljima dodatan napor jer je udaljen od njihovih kuća. Kada će rekonstrukcija biti završena, nadležni ne daju precizan odgovor. goran cvetanović, obilazak gradilišta Ne znaju kad će radovi na vrtiću biti završeni, foto: Grad Leskovac

Postavljena je nova stolarija, rekonstruisan krov i okrečene sobe, ali kasne radovi na rekonstrukciji suterena. I ove radove izvodi leskovačka firma, a rok je probijen pre skoro 2 meseca.

Završili su deo krovne konstrukcije, postavili oluke, deo stolarije, okrečili. Za realizaciju ugovora ostalo je sređivanje prizemlja - kratko je obrazloženo na konferenciji.

Rekonstrukcija jednog od najstarijeg vrtića počela je sredinom jula 2019. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Grade

    19:50 // 8. 11. 2019.

    Ovo je pozorište da se izvođaču izboksuju pare za kampanju. I posle nekog vremena on će smeniti nekog direktora.

  • Djak

    15:00 // 1. 11. 2019.

    Sto nije obišo OŠ Josif Kostić da vidi dokle su stigli radovi. Od majstora ni traga ni glasa. Deca ne idu u svoju školu već godinama, sramota

  • zeljko

    14:00 // 1. 11. 2019.

    Serif*,misli umesto nas*!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: