Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 14. 9. 2016.

| Politika

Gradonačelnik Leskovca zapretio: Raskinuću koaliciju sa SPS

Autor:D. M.Izvor:Južne vesti
490x370-cvetanovic-i-djurovic
Cvetanović i Đurović - puca tikva?; foto: D. M.

Nezadovoljan što je u Sportskom centru „Dubočica“, kojim upravljaju socijalisti, nedavno zaposleno troje ljudi, gradonačelnik Goran Cvetanović je poručio da će raskinuti vladajuću koaliciju ukoliko oni ne budu otpušteni. Iz SPS-a tvrde da su radnici već dobili otkaze.

Cvetanović je kazao novinarima da zna da je reč o tri žene i da su u Sportsko-rekreativni centar „Dubočica“ pre nedelju dana prebačene iz drugih preduzeća.

Za jednu ženu sigurno znam da je do pre sedam dana radila u gradskoj Turističkoj organizaciji - rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, ovako nešto znači da neće biti u koaliciji sa socijalistima, ukoliko se ne ponašaju “racionalno i ekonomski” i poručio lideru leskovačkih socijalista Aleksandru Đuroviću da više ne može da računa na njegovu podršku.

Ako već iz “Toplane” pozajmljujemo “Pijaci” 7 miliona da racionalizuje 14 radnika, a ista ta politička opcija koja gazduje ovim preduzećima zaposli tri nova radnika u Sportskom centru koji nam troši milion evra godišnje, to neće moći. Ili će biti onako kako građani zaslužuju, ili ja neću sa svojim timom da učestvujem u takvom nekvalitetnom radu pojedinih javnih preduzeća - kazao je Cvetanović.

Svestan je, kaže, da ovaj centar „ne može da posluje pozitivno“, ali da „ovakve rokade nauštrb građana Leskovca ne može da dozvoli“.


Socijalisti: Cvetanović može da nas izbaci ako hoće

Lider leskovačkog SPS-a i doskorašnji direktor ovog centra Aleksandar Đurović nije želeo da kaže da li su te radnice zaposlene na određeno ili neodređeno vreme i kratko je poručio da su već otpuštene. Kako navodi, prvi čovek Leskovca, ako to želi, može da izbaci SPS iz gradske vlade.

Gradonačelnik Cvetanović ima apsolutnu vlast u ovom gradu i ako je odlučio da nas izbaci iz koalicije i da više ne sarađujemo, to je njegovo pravo - kazao nam je sadašnji predsednik Skupštine Grada.

Vladajuća većina u Leskovcu trenutno ima 54 od ukupno 75 odbornika, a čini je koalicija stranaka okupljenih oko SNS, Socijalistička partija Srbije i Nova Srbija. U opoziciji su SDS, DS, Jedinstvena Srbija i radikali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • superhik

    16:57 // 14. 9. 2016.

    Mesko je car na ...dale

  • Ovca za šišanje

    16:37 // 14. 9. 2016.

    Оксорд, Кенбрич, ово, оно, само наЈпреДНО! Беее,беее,беее...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: