Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 31. 1. 2018.

| Politika

Gradonačelnik o “Nišlijama štetnim po državu”: Neprimerena izjava Avramovića

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Bulatović - Avramovi
"Avramović da poštuje Nišlije"; foto: JV

Svaki funkcioner dužan je da sa punim uvažavanjem govori o Nišu i Nišlijama i da vodi računa šta priča u javnosti, reaguju iz Kabineta gradonačelnika na izjavu direktora Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojana Avramovića da su “Nišlije šteta za državu”. Dodaju da je ovakav stav “apsolutno neprimeren”.

Grad Niš je osnivač i procentualno od svih osnivača najviše para izdvaja za Regionalnu razvojnu agenciju “Jug” na godišnjem nivou, pa su tako građani Niša, kao poreski obveznici, glavni finansijeri i poslodavci Bojana Avramovića i RRA “Jug”. Iz Kabineta gradonačelnika saopštavaju da “gradonačelnik nije imao priliku da pogleda emisiju Južnih vesti, ali ukoliko je gospodin Avramović to zaista izjavio, smatra da je to apsolutno neprimereno”.

Gradonačelnik podseća da je svaki nosilac javnog ovlašćenja dužan da sa punim uvažavanjem i poštovanjem govori o gradu i građanima Niša, kao i da mora da vodi računa na koji način istupa u javnosti, tim pre što je zadatak svakog javnog funkcionera da bude na usluzi građanima i da radi u njihovom interesu - navode iz Kabineta.

Nije poznato da li će Bojan Avramović snositi političku odgovornost za ovu spornu izjavu kojom je izazvao buru u niškoj javnosti, a kao dokaz bitnosti Nišlija za Srbiju iz Kabineta navode “ulaganja države na čelu sa Vučićem”.

Koliko su građani Niša bitni za Srbiju najbolje pokazuju podaci o desetinama i desetinama milijardi dinara koje je država, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uložila u otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje, izgradnju Kliničkog centra, novih bulevara, radnih zona i fabrika, aerodroma i putnih koridora, kao i pružanje svake druge podrške, usmerene na podizanje standarda i bolji život građana Niša - saopštavaju iz Kabineta.

Inače, “ulaganja države na čelu sa Aleksandrom Vučićem” jesu, između ostalog, subvencije od po nekoliko hiljada evra po radnom mestu, plaćene parama građana Niša i Srbije, kao poreskih obveznika.

Podsetimo, Bojan Avramović je u debati Južnih vesti izjavio “da su Nišlije šteta za državu”, zbog čega je Udruženi pokret slobodnih stanara zatražio njegovu smenu, a niška opozicija takvu konstataciju ocenila “uvredom i pljuvanjem u lice svim Nišlijama” i uzvratila stavom da su, u stvari, “naprednjaci štetni po Niš”. U istoj emisiji, komentarišući zloglasni Zakon o informisanju iz 1998, istakao je “da bi i sad trebalo da se malo pritegnu mediji”, što su novinarska udruženja oštro osudila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mare

    01:38 // 2. 2. 2018.

    Gospodeine gradonačelniče, zašto te fabrike kineske ne otvarate po Beogradu ,novom sadu, itd. Nego zatrpajte jug kineskim fabrikama da im vasi sugradjani izigravaju robove za smesan novac ,koji ne moze da potraje ni pola meseca.Beogradjani moj gradonačelniče neće da rade za te pare, ma kažu ne bi ustajao toliko rano za taj novac.

    • ma nemoj

      10:28 // 2. 2. 2018.

      Beogradjani ustaju mnogo ranije da bi stigli na posao, ako ga imaju,nemojte kad ne znate stvari u Bg da pricate napamet. Nije Bg samo krug dvojke, to sto vidite kad sidjete s autobusa sto sljasti i svetli. Uvek vam bre neko smeta, beogradjani, kosovari, svi vam smetaju. uuuuu breeee.

  • Cane

    14:12 // 1. 2. 2018.

    Ova izjava se odnosi na manju turisticku posetu Nislija Beogradu nego lani i manje para u budzetu Beograda od turizma za sta su krive Nislije.

  • Dejan Dimitrijević

    10:38 // 1. 2. 2018.

    Najveća uvreda za građane Niša bilo je ono nekontrolisano Vučićevo urlanje na Bulatovića zbog budžetskog deficita. Iako tom deficitu, uz svu nesposobnost, ničim nije doprineo jer je bio tek izabran, Bulatović je pokorno izjavio da je predsednik u pravu!
    Ropska poslušnost SVIH funkcionera SNS svom gospodaru sramna je. Osim što je blamaža, ona nanosi štetu svima nama igradu u celini.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: