Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 31. 10. 2023.

| Politika

Gradonačelnik u ostavci predsednik Privremenog organa Prokuplja

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Privremeni organ rukovodi do formiranja nove gradske vlasti u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Neodložne i samo hitne poslove vezane za funkcionisanje Grada i Gradske uprave u Prokuplju vodiće do okončanja izbora i formiranja nove gradske vlasti Privremeni organ koji je sastavljen od pet članova, od kojih su tri iz vladajuće Srpske Napredne stranke, jedan iz Socijalističke partije Srbije i jedan koga je predložio POKS.

Za predsednika Privremenog organa izabran je Milan Aranđelović, doskorašnji gradonačenik Prokuplja koji je pre mesec dana podneo ostavku.

U Privremenom organu su još i dosadašnji predsednik Skupštine Dejan Lazić i Ana Radojević, direktorka Doma starih ispred SNS-a, socijalisti su predložili Gordanu Janković, dok je ispred Partije obnove Kraljevine Srbije postavljen Mladen Kostić. Privremeni organ će svakodnevno imati sastanke, ali će donositi samo neophodne odluke za funkcionisanje grada do izbora nove vlasti nakon decembarskih lokalnih izbora - rekao je Milan Aranđelović, predsednik Privremenog organa.

Osim Prokuplja, Privremeni organ je uveden i u ostalim opštinama Topličkog okruga - Kuršumliji, Blacu i Žitorađi pa će se na predstojećim izborima proveriti volja i poverenje građana koji su na prethodnim u najvećoj meri dali glas dali Srpskoj naprednoj stranci koja je od 2012. na vlasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragiša Nikolić

    21:05 // 4. 11. 2023.

    Nikada Prokuplje nije imalo boljeg gradonačelnika od Milana Aranđelovića. Za dr Laketića, najboljeg predstavnika juga Srbije, šta reći? Čovek ulaže nadljudske napore za Prokuplje i Toplički kraj. Rezultati njegovog rada tek će biti vidljivi i to uskoro: novi klinički centar, nekoliko novih investitora, pruga, nova radna mesta, veće plate. Ne znam šta nije jasno i čemu ova, rekao bih mržnja?

    • Macanlija

      08:49 // 8. 11. 2023.

      Bravo Milane!Komentar sa punim imenom i prezimenom (fali samo JMG), i argumentovanim podacima.Valjda ce ovo neo znati da ceni?

  • Vlada

    12:48 // 4. 11. 2023.

    Poenta ove vlasti - ni jedna asfaltirana ulica u gradu u prethodne 2 godine. A trecina grada nema asfaltirane ulice... ove koje su pod asfaltom se raspadaju.

  • Prokupcanin

    16:23 // 31. 10. 2023.

    Od kada je Poks opozicija u Prokuplju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: