Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 12. 3. 2019.

| Politika

Grizunov o Kosovu: Da Rusija i Amerika ne sukobe opet dva naroda

Autor:FoNetIzvor:FoNet
Foneet
Rekao i da je veoma važno da "Rusija i Amerika ne naprave grešku i da ne sukobe ponovo dva naroda"; foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ruski novinar i pisac Sergej Grizunov u novom serijalu "Kvaka 23" rekao da se između Moskve i Vašingtona održava konstantna komunikacija o Kosovu, a smatra da je veoma važno da Rusija i Amerika ne naprave grešku i da ne sukobe ponovo dva naroda.

Grizunov je rekao da budućnost Srbije vidi u Evropskoj uniji, pa "zašto da ne" i u NATO. Bivši ruski ministar informisanja je u emisiji naveo i da se dijalog nastavlja, ali javnost o njemu malo zna.

Ja neću da otkrijem neke državne tajne, ali bez obzira na konfrontaciju Moskve i Vašingtona, bez obzira na sankcije uvedene Rusiji, dijalog se nastavlja, ali nije javan - kazao je.

Na pitanje da li su tačni navodi u medijima da se rešenje za Kosovo dogovara i na liniji SAD - Rusija i da se proces privodi kraju, Grizunov je potvrdio da se "pregovori na tu temu vode".

Pozivajući se na sopstvena saznanja, Grizunov je novinarki Danici Vučenić rekao da ne zna sve detalje, ali ističe da je bio veoma zadovoljan kada je održan sastanak Hašima Tačija, koga i lično poznaje, i Vladimira Putina.

Tačijeve veze sa Amerikom su višegodišnje i sa njim su Amerikanci u konstatnim kontaktima - dodao je.

Tači je, prema njegovim saznanjima, ostvario direktan nivo komunikacije i sa Putinom, sa kojim se ranije nije sretao i sastajao.

Napomenuo je i da je potrebno vreme da se o Kosovu dogovore Beograd i Priština, a istakao je da veoma važno da Rusija i Amerika ne naprave grešku i da ne sukobe ponovo dva naroda. Kaže i da je situacija na Kosovu komplikovana, da su Srbi tamo manjina, ali nije želeo da daje savete, jer ne bi da preuzima tu odgovornost.

Upitan da li, s obzirom na dobre kontakte, ima saznanja o navodnom razgraničenju, međusobnom priznanju Srbije i Kosova, stolici u UN i dogovorima SAD i Rusije, Grizunov je odgovorio da su sve informacije o toj temi nezvanične i državna tajna.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: