Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:28, 1. 6. 2020.

| Politika

Grupa građana "Vranje Vranjancima" izašla iz koalicije sa Palmom i podržala naprednjake

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Vranje Vranjancima
Na izbore sami, pa u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, pa uz SNS; foto: M. S.

Nakon što su, kako kažu, nezadovljni saradnjom istupili iz koalicije sa Jedinstvenom Srbijom, Grupa građana “Vranje Vranjancima” će na predstojećim lokalnim izborima dati podršku odborničkoj listi Srpske napredne stranke.

Prema rečima predsednika Grupe građana Miloša Nikolića do predizborne saradnje sa naprednjacima je došlo zbog identičnih načela za koja se zalažu obe strane.

Nezadovoljni prethodnom saradnjom i komunikacijom sa predsednikom Jedinstvene Srbije u Vranju Dejanom Manićem i njegovim ispadima, naši odbornici su istupili sa liste Jedinstvene Srbije i sa članovima smo jednoglasno doneli odluku da podržimo listu SNS-a. Očekujemo odličan rezultat i imamo puno poverenje u ono što smo dogovorili i u ciljeve za koje se zalažu obe stranke - kaže Nikolić.

Prema njegovim rečima Grupa građana je dobila punu podršku i odobravanje SNS-a oko planova za opstanak mladih u gradu i stvaranje univerzitetskog grada, a to su neke od vodećih ideja koje oni imaju.

Nadam se da ćemo sa realizacijom krenuti nakon izbora. SNS ima veliki deo odgovornosti u društvu, samim tim smo ipak revidirali odluku i došli do zaključka da možemo ipak više ispuniti programska načela sa partijom koja ima više od 50% glasova. Prepoznali smo da uz vladajuću partiju možemo učiniti nešto za bolje sutra, prvenstveno povodom stopiranja odlaska mladih iz Vranja - kaže Nikolić.

Grupa građana “Vranje Vranjancima” najavila je izlazak na izbore početkom februara još neznajući samostalno ili u koaliciji sa nekim. Kako je tada rekao Nikolić, nisu naklonjeni ni vlasti, ni opoziciji, a aktuelnoj vlasti zamerio to što nacrt elaborata da Vranje postane univerzitetski grad postoji od 2014. godine i od tada je mrtvo slovo na papiru, kao i to što građani ne učestvuju na javnim raspravama o najvažnijim pitanjima na lokalu.

Krajem februara saopštili su da će na lokalne izbore izaći sa Jedinstvenom Srbijom zbog toga, kako su tada rekli, što se njihovi politički programi podudaraju u mnogo čemu.

Izbornu listu, koju je podržalo 2.111 Vranjanaca, predali su 8. marta, a to je, nakon Srpske napredne stranke, bila druga proglašena lista u Vranju.

Prošle nedelje je saopšteno da na lokalne izbore ipak neće izaći sa Palminom strankom i da će svoje odbornike povući sa te liste, a lider Jedinstvene Srbije u Vranju Dejan Manić rekao je da je saradnju počeo da preispituje nakon nekoliko ispada svojih koalicionih partnera. Prema rečima Manića ispadi su se odnosili na sukob sa Kancelarijom za mlade i pisanja na društvenim mrežama protiv predsednika Srbije, čiju će partiju Grupa građana sada podržati na lokalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Profesor

    03:20 // 2. 6. 2020.

    Izašli jer su kritikovali vlast, da bi sad podržali naprednjake. A grupa se zove Vr Vranjancima, a podržavaju SNSovce iz Vl. Han. Raspad mozga...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: