Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 14. 1. 2022.

| Politika

Grupa građana ”Srcem za Lebane” izašla iz koalicije sa SNS-om, direktor Sportskog centra podneo ostavku

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
lebane
Raskol među koalicionim partnerima, Ilustracija; foto: B. Antić

Posle godinu i po dana od kako su zajedno formirali vlast u Lebanu sa SNS-om, grupa građana ”Srcem za Lebane” zvanično nije više deo vladajuće koalicije, saopšteno je na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk strani. Da je došlo do svađe među koalicionim partnerima, potvrdio je i njihov član i v. d. direktor SRC Lebane Nenad Jović koji je kao glavni razlog za podnošenje ostavke naveo što novoigrađena hala nije dobila upotrebnu dozvolu, što je, kaže, pokazatelj kako se Opština odnosi prema sportu.

Kako je objasnio odbornik Radovan Cvetković, koji je svoj mandat dobio pod zastavom SNS-a, razlog odluke da Grupa građana izađe iz vlasti jeste jednoumlje koje sprovodi predsednik Opštine Ivan Bogdanović.

Cvetković je sinoć u svom obraćanju na Fejsbuk stranici ”Srcem za Lebane” dodao i da je prvi čovek Opštine pokušao da vrši pritisak na odbornike u Skupštini, što njegova Grupa građana nije želela da trpi.

Večeras slavimo srpsku Novu godinu i izazak iz vlasti u Lebanu. Ova vlast je pokazala svoje jednoumlje, jer je šef, šerif ili mister, kako hoćete, pokušao da izvrši pritisak ne samo na svojim, već i na drugim odbornicima. Mi smo rekli ne - rekao je Cvetković.

On je potvrdio i da je Grupa građana ”Srcem za Lebane” sada deo Srpske stranke Zavetnika, a podsetio je i da je predsednica te stranke Milica Đurđević bila u Lebanu sredinom decembra, kada su osveštane nove prostorije.


Ostavka v. d. direktora SRC potvrda raskola u koaliciji

Nenand Jović, član Grupe građana ”Srcem za Lebane”, u ostavci ističe i da je on kao direktor te sportske ustanove pripremio sve neophodne uslove koji su potrebni za dobijanje upotrebne dozvole, ali da u tome nije podržan od strane Opštine, te da ne želi da bude na čelu ustanove koja ne može ispuniti zahteve građana.

Ovom prilikom obaveštavam javnost i građane da sam dana 13. 1. 2022. godine podneo ostavku na funkciji v. d. drirektora Ustanove za sport SRC Lebane, o čemu sam obavestio rukovodstvo Opštine Lebane. Ostavku podnosim nezadovoljan rukovodstvom Opštine, koja u razumnom vremenskom periodu nije ispoštovala građane naše opštine i nije im omogućila korišćenje hale za sport. Želim da naglasim da sam kao rukovodioc pripremio sve neophodne uslove koji su potrebni za dobijanje upotrebne dozvole, a koji su u domenu mojih ingerencija. Deci naše opštine uskraćujemo fizičku aktivnost i sa takvom konstatacijom se ne slažem, što zameram rukovodstvu opštine - naveo je Jović.

Nekadašnji košarkaš, a sada trener koji se iz inostranstva pre nekoliko godina vratio u Lebane kako bi pomogao razvoju sporta, dodaje i da je problem trebalo rešavati zajedničkim snagama.

Svi znamo da je sport pola zdravlja, da je vreme pandemije i da nam je jedino ostalo da sačuvamo naše zdravlje, a što ne možemo obezbediti građanima opštine Lebane, smatram da nije više potrebno rukovoditi ustanovom koja ne može ispuniti zahteve građanima već godinama unazad. Pritom se rukovodstvo opštine nimalo suštinski nije zalagalo da problem zajednickim snagama rešimo do kraja za dobrobit svih građana i budućih mladih generacija - navodi u ostavci.

Veliki problem što lebanska hala nema upotrebnu dozvolu pravi i sportskim klubovima koji moraju da se snalaze i da svoje protivnike dočekuju u Medveđi, Bojniku ili Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ilij rist

    20:31 // 14. 1. 2022.

    sportski turizam u zavisnost spremnosti nije isto da gledas neki dobar i neki drugi tim itd

  • ilij rist

    20:28 // 14. 1. 2022.

    steker?ima osvetljenost da po propisu teren sedanje pristup grejanje nuzda svacionice preglednost itd?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: