Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 22. 5. 2020.

| Politika

Grupa građana generala Momira Stojanovića predala izbornu listu u Nišu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
moma stojanović
General u izbornoj trci; Foto: JV

Šesta po redu opcija koja je predala listu za lokalne izbore 21. juna je Narodni blok - Iskreno za Niš, a predvodi je general Momir Stojanović, koji je označava kao "autentičnu nišku opoziju". Stojanović najavljuje liste i u opštinama Pantelej, Palilula i Medijana, smatra da Nišu treba autoritativan gradonačelnik, a oko njega mladi ljudi, a zalaže se za decentralizaciju i protiv je naseljavanja migranata u Srbiji.

Lista broji 21 kandidata, kaže Stojanović, a na njoj ima doktora, omladine, studenata, generala, psihologa, ekonomista, poljoprivrednika.

Ja sam se trudio da tu budu mladi ljudi, oni ne mogu da budu poznati. Naša je želja bila da bude što više mladih ljudi, jer ovo je borba za njih, ne za nas. Treba nam autorirativni gradonačelnik, koji neće dobijati naloge iz Beograda, već će raditi za razvoj Niša - priča Stojanović.

Budućnost Niša ne vidi u subvencijama za strane fabrike, već za domaća mala i srednja preduzeća. Smatra da su potrebne i dve prehrambene fabrike i jedna za preradu voća i povrća, kojom bi se rešio problem otkupa za poljoprivrednike.

Mi smo protiv start-ap centara i biznis inkubatora, već smo za to da se taj novac ulaže u vodovodnu i kanalizacionu mrežu, jer nam naselja na 5 km od Niša nemaju kanalizaciju. Mi smo za to da se pet toplana koje su na mazutu hitno zamene gasom, da sprečimo trovanje Niša. Mi smo za to da mladi zauzmu ključne pozicije u Gradu. Mi smo za to da se uvede red u javne finansije u Nišu, da se uvede kancelarija za rešavanje problema građana, pri kabinetu gradonačelnika - priča Stojanović.

Spas za turizam vidi u rekonstrukciji Tvrđave, a najavljuje i više pogodnosti za borce i invalide, te izradu socijalne karte. Želi borbu protiv centralizacije, "vraćanje države narodu" i slobodu institucija, ali bez migranata, jer kaže da na jugu ima mnogo prihvatnih centara, a da "Srbija nije kriva za krizu na Bliskom istoku".

Inače, Stojanović je general, koji se 2007. godine aktivirao u svetu politike, a u naredne tri godine promenio tri stranke - Srpsku radikalnu stranku, Socijalističku partiju Srbije i Srpsku naprednu stranku. U dva navrata je biran za narodnog poslanika kao član SNS, a 2016. je izašao iz stranke i formirao Grupu građana Iskreno za Niš. Više o njemu možete pročitati u rubrici "Ko je ko".

Podsetimo, izborne liste u Nišu su predale Srpska napredna stranka, SPAS Aleksandra Šapića, Srpska radikalna stranka, Ujedinjena seljačka stranka, koju je osnovao Svrljižanin Milija Miletić, kao i Ruska Stranka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa bobic

    13:08 // 24. 5. 2020.

    doticni pandur nije nikakav Nislija prema tome neka ide u svoje selo i tamo neka sprovodi svoju preletacku politiku...

  • Milos

    10:40 // 23. 5. 2020.

    Za bivse radikale, sps-ovce i nazadnjake NE glasam!

    • Nemamo za koga da glasamo!

      17:27 // 23. 5. 2020.

      Ne treba za nikog da se glasa treba ih sve bojkotovati zato što kad dodju na vlast oni samo sebe gledaju i to kako da svoje ćerke i ZETOVE uguraju na najbolja mesta kao na primer dotični Miki Iljadarka, pa Ovaj, pa onaj, znači zbog TAKVIH LOŠIH PRIMERA treba sve bojkotovati nema nam druge!!!

  • ђура

    08:49 // 23. 5. 2020.

    Мислим да треба да води рачуна о свом здрављу и не ризикује да га наруши превеликом бригом за народ .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: