Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 22. 12. 2021.

| Politika

Grupa pirotskih socijalista napustila stranku, predsednik odbora kaže da je neobavešten

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Pirotski SPS isključio Ćirića iz lokalnog odbora
Nastavlja se osipanje pirotskog odbora; foto: Lj. F.

Oko 15 istaknutih članova Socijalističke partije Srbije u Pirotu napustilo je ovu stranku i vratilo članske kartice centrali u Beogradu, a kao razlog navode nezadovoljstvo rukovođenjem lokalnog odbora SPS-a u Pirotu. Dok oni ukazuju na loše odnose u odboru, predsednik socijalista u tom gradu Vidojko Panajotović kaže da prvi put čuje za odlazak članova.

Turbulencije u pirotskom odboru SPS-a traju još od 2018. godine, a za nešto manje od dve godine u nekoliko navrata su članovi napuštali tu stranku i prelazili u druge.

Sada je, kako kaže jedan od dugogodišnjih članova SPS-a (ime poznato redakciji), zajedno sa njim tu stranku napustilo petnaestak članova.

Ovih dana je još jedna grupa od nas petnaestak istaknutih članova SPS-a u Pirotu napustila ovu političku organizaciju i vratila članske kartice centrali u Beogradu, a sve zbog velikog nezadovoljstva rukovođenja organizacijom Vidojka Panajotovića, predsednika pirotskog SPS-a. Već par godina unazad su stvoreni veoma loši međuljudski odnosi unutar organizacije - kaže dosadašnji socijalista koji je želeo da ostane anoniman.

On podseća da je u proteklih godinu dana veliki broj istaknutih članova i predsednika mesnih odbora napustio pirotski SPS, gde su jedni prešli u SNS, a najveći broj njih u Srpsku Desnicu. Kaže i da je najveći ovogodišnji udarac za sada je bio prelazak odbornika SPS-a Dejana Ćirića u redove Srpske Desnice. članske karte Vraćeno petnaestak članskih kartica; foto: čitalac

Pre dva meseca se na konferenciji za štampu Srpske Desnice u Pirotu pojavilo još nekoliko istaknutih bivših socijalista, čime je i potvrđena tvrdnja da mnogi napuštaju brod koji tone. Poslednja, a verujemo da će se i nastaviti trend odlaska, je i ova odluka nas petnaestak starih članova da napustimo pirotski SPS zbog sveukupnih loših odnosa unutar organizacije koju predsednik pokušava da bezuspešno prikrije centrali u Beogradu - kaže dosadašnji socijalista.

Članske karte su vraćene centrali stranke 17. decembra, a informacije o tome, kako kaže, nema predsednik pirotskog odbora Vidojko Panajotović.

Niko se nije iščlanio, ja to prvi put čujem od Vas, to su gluposti. Pred izbore svašta će da pričaju - kaže Panajotović.

Podsetimo, deo pirotskih socijalista održao je i protest početkom 2020. godine na kome su tražili od centrale stranke da raspuste lokalni odbor. Podršku Panajotoviću tada je dao Novica Tončev, potpredsednik stranke i koordinaror SPS-a za jugoistočnu Srbiju

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Besan pas

    15:22 // 22. 12. 2021.

    Može li neko da mi objasni šta znači "istaknuti član SPS"?

  • Peja

    13:31 // 22. 12. 2021.

    Oni su vrstilu clanske kartice pa se zna.Ima mnogo vise koji su prwsli u druge stranke a da nisu vratili clanske karte SPSu.Rasulo

  • Sale

    11:51 // 22. 12. 2021.

    Propala stranka samo se šlepa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: