Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 15. 1. 2020.

| Politika

Grupa socijalista iz Pirota traži raspuštanje Gradskog odbora

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Pirotski SPS isključio Ćirića iz lokalnog odbora
Turbulencije u Pirotskom SPS-u; foto: Lj. F.

Nezadovoljni radom lokalnog odbora, nekoliko desetina članova Socijalističke partije Srbije u Pirotu održala je protestnu šetnju, a od centrale stranke traže raspuštanje Gradskog odbora. Predsednik socijalista u tom gradu Vidojko Panajotović kaže da su “šetači” isključeni još 2018. godine.

Permanentno urušavanje ugleda i rejtinga SPS-a u Pirotu, mnogobrojne povrede Statuta stranke, unutarpartijske pretnje i ucene koje, kako kažu, sprovodi aktuelni predsednik Gradskog odbora, razlog su zbog kojeg su neki članovi održali “tihi” protest i šetnju ulicama Pirota.

Kako kaže jedan od članova SPS-a koji je hteo da ostane anoniman, više puta su centrali stranke slali dopise i upozorenja o lošem stanju u Gradskom odboru, ali odgovora iz Beograda nije bilo. Šetnju završili ispred prostorija Gradskog odbora Šetnju završili ispred prostorija Gradskog odbora; foto: čitalac

Situacija u Pirotskom SPS-u je već nekoliko godina unazad veoma turbulentna, od kako je 2014. na čelo postavljen Vidojko Panajotović. Vrhunac tih turbulencija se odigrao krajem oktobra 2018. godine kada je većina mesnih odbora za člana Glavnog odbora SPS-a predložila Ninoslava Ćirića i Milana Petrovića, što je izazvalo histeriju od strane Panajotovića i na volšebnoj sednici Gradskog odbora sa 2 glasa više smenio Milana Petrovića sa mesta podpredsednika Gradskog Odbora SPS-a Pirot, a kasnije, uz pomoć aktuelnog gradonačelnika, i sa mesta pomoćnika gradonačelnika Pirota. Ninoslava Ćirića je tesnom većinom u Skupštini smenio sa mesta člana Gradskog veća - kaže socijalista.

On tvrdi da je od tada do danas partija u opštem rasulu, a ovih dana članovi 3 mesna odbora vraćaju članske karte.

Zvaničan zahtev centrali stanke za smenu Panajotovića i raspuštanje Gradskog odbora potpisalo je 111 članova, kako bi se hitno reagovalo i lokalni odbor konsolidovao uoči izbora.

Jedan od potpisnika zahteva kaže da čekaju reakciju Glavnog odbora i Izvršnog odbora, ali dodaje da se vrh partije do sada nije oglašavao po ovom pitanju, pod izgovorom “većih problema”.

Problem je samo jedan - aktuelni predsednik. Vrh partije ne reaguje, hteli smo da pošaljemo apel i na ovakav način. Drastično je smanjen broj članova, sa oko 3.000 koliko je bio 2015. godine na nekih 500-600 danas - kaže socijalista.


Predsednik Gradskog odbora: Oni su isključeni još 2018. godine

Vidojko Panajatović, predsednik Gradskog odbora SPS-a, čijim je radom deo članstva nezadovoljan, kaže da oni nisu članovi, jer su isključeni još 2018. godine. Članske karte vraćaju članovi mesnih odbora Kale, Tanasko Rajić i Barje Članske karte vraćaju članovi mesnih odbora Kale, Tanasko Rajić i Barje; foto: čitalac

Među onima što su šetali, najmanje ima iz SPS-a, a više iz drugih stranaka. Ne bih to komentarisao, to je njihovo pravo. Neki od njih su isključeni 8. novembra 2018. godine - kratko je rekao Panajotović.

Na brojne optužbe nije odgovarao, dok za tvrdnja dela članstva da je broj socijalista u Pirotu drastično smanjen kratko kaže da nije tačan i dodaje da lokalni odbor trenutno ima oko 1.500 članova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    23:18 // 15. 1. 2020.

    Slušaj ovo: ugledSPS-a. Zar takvo nešto može da postoji?

  • Jelena Savic

    21:54 // 15. 1. 2020.

    Dosta se jogurt vozio opstinskim dzipom po selima i po gradu. Opstinskim dzipom se vozio i do stranku koja je na 30m od opstine i bahato ga parkira ispred sps. Narod nije glup i corav.

  • Emina

    20:47 // 15. 1. 2020.

    Ljudima koje oni nazivaju „šetači“, pa i običnom građanstvu je jasno kakve su to sprege s vlašću u Pirotu napravljene. Toliki niz godina čujemo imena samo istih ljudi, među kojima su svakako najdominantnija Vladan Vasić i Vidojko Panajotović!
    A najviše trpe građani, kao i svi oni koji nisu u ovom začaranom krugu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: