Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 14. 12. 2017.

| Politika

“Hapšenje Kačara je posledica sukoba u SNS"

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
bulatovic i kacar
Bulatović i Kačar - najbliži saradnici; foto: J. A. arhiva

I predstavnici opozicije i udruženja građana ocenjuju da je hapšenje člana Gradskog veća Niša Branislava Kačara pokazatelj sukoba unutar SNS, odnosno "udar na samog gradonačelnika Darka Bulatovića i poruka njemu", jer je reč o najbližem saradniku.

Ni dva dana posle hapšenja većnika resorno zaduženog za sport i omladinu u Gradskom veću Branislava Kačara, ne stišava se bura na niškoj političkoj sceni.

Kačaru je određen pritvor do 30 dana, a Saša Kostić iz Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) ocenjuje da je u pitanju razračunavanje različitih struja unutar niškog SNS “preko leđa građana”.

Ukoliko se diskredituju Bulatovićevi najbliži saradnici, diskreditovan je i sam Bulatović zato što ih je on i postavio - tumači Kostić.

Jedan od lidera niškog UPSS ocenjuje da se “sad lome kola na Kačaru”, da se “sitna stavka” procesuira, a da su “veliki igrači zaštićeni”. Tvrdi da u niškoj vladajućoj stranci postoje 3 struje - prva Bulatovićeva, druga aktuelnog poverenika SNS Zvezdana Milovanovića, a treća bivšeg gradonačelnika Zorana Perišića.

Vodi se dugotrajni politički rat čija će struja da prevlada, trenutno je u prednosti Bulatovićeva. Grupacije koje su izgubile položaje na koje su došli Bulatovićevi ljudi, ne mogu to tako lako da oproste i zaborave. Svode se računi preko leđa građana, a to bi sve trebalo da se reši izborima i da građani presude - objašnjava Kostić.


Jovanović: Očigledna politička pozadina hapšenja

Jedan od "najbučnijih" niških opozicionara, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović takođe u celom “slučaju” Kačar vidi političku pozadinu i svojevrsnu poruku gradonačelniku Bulatoviću, ali ne precizira od koga.

Po meni, to hapšenje je upereno sigurno protiv gradonačelnika i mislim da je situacija u Gradu nikad gora, to stanje je neizdrživo i mislim da je moralan čin da i Bulatović i Banđur podnesu ostavke - kaže Jovanović.

Oštru reakciju dopunio je zahtevom za ostavke svih gradskih čelnika, uvođenjem prinudne uprave i raspisivanjem lokalnih izbora zajedno sa beogradskim.

Podsetimo, Branislav Kačar uhapšen je u utorak zbog sumnje da je umešan za korupciju, tačnije, nameštanje tendera i “trgovinu uticajem”. Danas mu je određen pritvor do 30 dana, a gradonačelnik i niški SNS nisu želeli da komentarišu, prepustivši “državnim organima da rade svoj posao”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    21:35 // 16. 12. 2017.

    Kakvi sukobi,niko te ne tera da ripas u bunar ako neces...

  • boba

    08:03 // 15. 12. 2017.

    Samo da Vucic dodje,protrci kroz Klinicki centar,naslikaju se,natrce i bice nam odlicno.A ko je sta pokrao to je igra bez granice.Narode ne uznemiravajte ih!!!!!!

  • Max Vespertine

    02:18 // 15. 12. 2017.

    To je mali trik kojem se podučavaju svi SNSovci od velikog vodje, krste ruke i prste pri javnom govoru da ne bi mlatarali rukama ko manijaci, jer tad prelaze u skupštinsku formu obraćanja, pa da neko ne izlane opet nekih nesrećno pomenutih 100 muslimana za jednog srbina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: