Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 8. 2. 2024.

| Politika

Hitna sednica Skupštine niške Palilule zbog dalekovoda u Brzom Brodu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
skupština opštine palilula
Na dnevnom redu 7 tačaka; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Zbog usvajanja izmena Generalnog urbanističkog plana Niša, Opština Palilula zakazala je za petak, 9. februar, hitnu sednicu Skupštine. Predsednik Opštine Bratislav Vučković kaže da treba da se izmeni trasa dalekovoda zbog nezadovoljnih meštana Brzog Broda.

Nakon brojnih protesta Brzobrođana zbog izgradnje nadzemnih dalekovoda, nadležni su popustili, pošto je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić novembra prošle godine rekla da će do kraja 2024. biti završena izgradnja i da će dalekovodi ići podzemno.

Uslov je da se usvoje Četvrte izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Niša 2010 - 2025, što će biti na dnevnom redu svih gradskih opština u Nišu.

Sednica je hitna zbog izmene GUP-a. Hitno je da se to usvoji jer treba da se izmeni trasa dalekovoda zbog nezadovoljnih ljudi u Brzom Brodu - navodi Vučković.

Na 26. sednici Palilule, koja će biti održana u petak od 11 sati u Niškom kulturnom centru, na dnevnom redu je još 7 tačaka.

Osim usvajanja zapisnika za prethodne sednice, odborničkih pitanja i inicijativa i tačke “razno”, na spisku su davanje prethodnog mišljenja na nacrt Plana detaljne regulacije zone mešovite namene između Mokranjčeve, Zetske i “Čaira”, kao i davanje prethodnog mišljenja na nacrt Drugih izmena i dopuna Plana generalne regulacije područja Palilule - treća faza.

Odbornici će raspravljati i o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog budžeta Palilule i upoznavaće se sa izveštajem o izvršenju budžeta te opštine za prošlu godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    10:57 // 9. 2. 2024.

    Trasa dalekovoda treba da prođe preko državne zemlje i rešen problem.

  • Бата Рака из Ниш

    08:10 // 9. 2. 2024.

    Траса да прође кроз друго насеље и решен проблем!

  • Miki

    17:13 // 8. 2. 2024.

    Završite vi Bulevar Petra Aranđelovića na Paliluli...
    Ništa, bre, ne umete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: