Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 12. 9. 2016.

| Politika

I Vučić pred izbore u Beloj Palanci

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
vucic
Vučić da overi pobedu, iako maltene bez protivnika; foto: FB strana SNS

Nakon što su u prethodnih desetak dana Belu Palanku posetila čak 3 ministra i jedan državni sekretar, u ovu opštinu stiže i premijer Aleksandar Vučić, doduše u svojstvu predsednika Srpske napredne stranke na predizborni miting.

On će se, kako najavljuju naprednjaci, građanima obratiti u utorak, 13. septembra, u 16 sati u Sportskoj hali “Banjica”.

Izborna ćutnja u ovoj opštini počinje u četvrtak tako da će lider SNS zaokružiti kampanju ove stranke u Palanci.

Podsetimo, vanredni izbori u ovoj Opštini na jugu Srbije održavaju se 18. septembra, jer jedino u Beloj Palanci izbori održani u aprilu nisu sprovedeni do kraja. Poništeni su zbog brojnih neregularnosti, ali nikada nisu ponovljeni.

Deo opozicije bojkotuje izbore, jer je kako kažu, pre svega nelegalan Privremnei organ, a zatim i Opštinska komisija koju je on formirao, jer i u jednom i drugom telu većinu članova ima SNS.

I pored toga na glasačkim listićima će biti 6 opcija, a među njima su i dve grupe građana koje su formirane neposredno pre izbora, a za koje opozicija tvrdi da su bliske SNS


Naprednjaci i ministri "okupirali" Palanku

Vučić je ubedljivu pobedu njegove stranke na vanrednim izborima u Palanci najavio i pre nekoliko nedelja i to sa govornice u Vladi Srbije, a da li zbog toga ili nečeg drugog, uglavnom prethodnih dana Palankom su defilovala službena minsitarska vozila.

Prvo je došla Ana Brnabić, ministarka državne u prave koja je razgovarala baš u Palanci sa liderima svih opština i gradova sa juga Srbije. Zatim je sa u Planku stigao ministar prosvete Mladen Šarčević kako bi razgovarao sa dirketorima škola. Bio ministar poljoprivrede Branimir Nedimović koji je sa predsednikom Privremenog organa i nosiocem liste SNS za lokalne izbore Goranom Miljkovićem razgovarao o poljoprivrednim potencijalima Palanke.

U petak je u Palanci bio i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dargan Stevanović koji je rekao da je ovoj Opštini odobren novac za izgradnju pristupnih puteva do industrijske zone "Murica 1".

Lider lokalnog odbora Demokratske stranke Saša Ignjatović kaže da je, pre dolaska pomenutih ministara, poslednji put neki ministar Palanku posetio 1947. godine i to, kako kaže, jer je bio rodom iz susednog sela Crvena Reka. Ove ministarske poste vidi samo kao politički marketing u predizbornoj kampanji.

Pokušavaju sada svi da pokažu kako će u Beloj Planci da naprave rezultat. Hvata se korak za buduće predsedničke izbore naredne godine. Ispituje se i pokazuje snaga svakog od njih. To je otprilike realnost. Inače, nije mnogo briga Srpsku naprednu stranku za Belu Palanku. Pokazuje se snaga i prezentuje se uzlazna putanja ove političke opcije - kaže Ignjatović. 

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Белопаланчанин

    18:10 // 13. 9. 2016.

    Долазили и Дачић и Палма господо у Белој Паланци, само они гостовали у кафани, тачније у хотелу "ЕС". А што се тиче ДС-а и наводног бојкота, па они и немају општински одбор у Белој Паланци, годинама уназад. Нису изашли ни у априлу на локалне изборе. Значи, Игњатовићу нисте могли ни 200 потписа да прикупите, то је истина, и искрено ми је жао што више нема у паланци демократске опције.

  • dušan dojčinović

    10:55 // 13. 9. 2016.

    "U Beloj Palanci,politička igranka, samo važna, novinarka, tiranka, samo smo prljali, kako smo svarili, sve smo s nju, novine, džez-varili"..
    p.s.Ta' nemojte k(r)asti izbore!
    Ovo nije pesma Čovek za koga se udala Buba Erdeljan, već njena parodija...ha, ha, ha..

  • Superhik

    07:17 // 13. 9. 2016.

    Odlicno, pa neka se provoza autoputem koji je otvorio pa da se uveri koliko je propao! Sav u rupama za samo godinu dana....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: