Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 15. 3. 2016.

| Politika

I posle nedelju dana jedino SNS u Nišu predao listu

Autor:A. S, B. J.Izvor:Južne vesti
liste
SNS i dalje jedini na listi; foto: Saša Colić/Kamerades

Jedni još prikupljaju potpise, drugi već imaju liste, a treći čekaju određeni redni broj na listi - tako ukratko stoje stvari u niškim odborima stranaka koje ni posle nedelju dana od raspisivanja lokalnih izbora nisu predali izborne liste.

Pre 4 godine u prvoj nedelji nakon raspisivanja izbora niko nije predao listu za lokalne izbore, ali su zato u drugoj nedelji u tri dana u Nišu to uradile tri stranke - Ujedinjeni regioni Srbije, DSS i koalicija “Preokret” okupljena oko LDP-a.

Danas u Gradskoj izbornoj komisiji i dalje stoji evidentirana samo lista Srpske napredne stranke, a Narodni pokret Srbije, koji je okupio veći deo bivšeg URS-a, i LDP u koaliciji su sa Demokratskom strankom i SDS.

ds Ovako je DS predao listu 2012. godine; foto: JV arhivaLider demokrata u Nišu Miodrag Stanković kaže da su potpisi sakupljeni da bi lista uskoro trebalo da bude predata.

Vrlo brzo predajemo. Potpisi su tu i rade se završne provere. Dogovorili smo se da predamo čim sakupimo potpise. Očekujem da to bude uskoro - kaže Stanković.

U DSS-u su prikupljenje potpisa počeli danas i, kako kaže potpredsednik ove stranke Milan Lapčević, lista bi trebalo da bude predata do kraja nedelje.

Novoformirana “Levica Srbije” radila je, kako kaže njen predsednik u Nišu Slaviša Dinić, preregistraciju u grupu građana.

Zbog tih tehničkih stvari najverovatnije listu predajemo početkom sledeće nedelje - kaže Dinić.

2012. godine stranke koje su ostvarile najbolje rezultate nisu žurile sa predajom lista, pa su tako SNS, DS i SPS imali neka od poslednjih mesta na izbornoj listi.


SPS: Čekamo broj na listi

sps Socijalisti prikupljaju potpise; foto: JVLista Socijalističke partije Srbije na republičkom nivou je na rednom broju 3, a kako kaže poverenik niškog odbora Žarko Ranković, tempira se isti broj i u Nišu.

U ponedeljak smo krenuli sa prikupljanjem potpisa, danas nastavljamo, dobili smo 1.500 za sam grad, treba nam 1.840 za 61 odbornika. Ukupno jos 2600 za opštine. Zadovoljni smo, nikad nije bilo više potpisa u jednom danu - kaže Ranković.

Pored trojke u igri je, kako kaže, Ranković i broj 5.

To je kao “odličan 5” - priča Ranković.

js I Jedinstevna Srbija prikuplja potpise podrške; foto: JV

Na listi će prema rečima ovog dugogodišnje socjaliste biti puno mladih ljudi između 20 i 30 godina. Sa njima potpise sakupljaju i njihovi partneri iz Jedinstvene Srbije koji već znaju na kojim će mestima na listi biti njihovi predstavnici.

Jedinstvena Srbija će imati 4, 9, 13 i 18. mesto kao kandidata za odbornika u Gradskoj skupštini. Imena još uvek ne objavljujemo, ja ću verovatno biti na listi. Na Panteleju i Crvenom krstu imamo 3. i 7. mesto, a na Paliluli i Medijani 4. i 8. mesto - kaže Nikola Ilić iz Jedinstvene Srbije.

Podsetimo, izbori su raspisani za 24. april, a prema izbornim zakonima, rok za predaju listi je 15 dana pre dana glasanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dren

    21:57 // 15. 3. 2016.

    Uopšte ne,gube vreme...

  • Maca

    18:06 // 15. 3. 2016.

    SNS do pobede sa budućim gradonačelnikom Bulatovićem na čelu.Bulate samo napred.

  • Putin

    17:41 // 15. 3. 2016.

    Kakvi likovi su na listi bolje je da je nije predao .... bljack!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: